Samenwerking sennder en Cabot

Een van Europa's eerste emissievrije internationale transporten met een elektrische vrachtwagen voltooid

Digitale expediteur sennder en Cabot Corporation, gespecialiseerd in specialty chemicaliën en hoogwaardige materialen, vervoerden een van Europa's eerste emissievrije grensoverschrijdende ladingen. In een proefproject voor elektrisch vrachtvervoer vervoerde sennder 17+ ton aan goederen voor Cabot van het Rotterdams havengebied naar Antwerpen en keerde vervolgens terug naar de basis, een rondrit van meer dan 300 km.

Het proefproject werd uitgevoerd om de langetermijncapaciteiten van elektrische vrachtwagens van meer dan 40 ton te testen. Breytner, een exploitant van emissievrije elektrische vrachtwagens, heeft in samenwerking met Hn Post & Zonen het voertuig, met een maximaal bruto totaalgewicht van 50 ton en een bereik van 150 km, geleverd.

De truck is volledig elektrisch, waarbij één keer werd opgeladen op weg naar de bestemming en een tweede keer bij terugkeer naar de basis. Elk laadmoment duurde ongeveer een uur en twintig minuten en vond plaats in Nederland, een land met een van de dichtste laadnetwerken ter wereld. Het proefproject toont aan dat een elektrische vrachtwagen van meer dan 40 ton meer dan 300 km kan afleggen terwijl hij uitsluitend wordt opgeladen door bestaande snelweginfrastructuur.

''Het leveren van ons eerste emissievrije zware elektrische transport is een prestatie waar onze teams trots op kunnen zijn. sennder is vastbesloten om verladers de beste koolstofarme transport opties in de industrie te bieden. Zowel geavanceerde brandstoffen als emissievrije elektrische voertuigen zullen hierin een sleutelrol spelen. Als expediteur is het essentieel dat we samenwerken met partners als Cabot en Breytner, met wie we samen kunnen bouwen aan een groene toekomst. Sommigen betwijfelden of volledig beladen vrachtwagens van meer dan 40 ton snelwegafstanden zouden kunnen afleggen op alleen elektriciteit. We hebben bewezen dat dit niet alleen mogelijk is, maar ook op dit moment al te verwezenlijken'', zo stelt Graham Major-Ex, Head of Green Business bij sennder.

François Zehr, Global Logistics Director bij Cabot: "Terwijl we vooruitgang boeken in onze voortdurende inzet om onze duurzaamheidsreis voort te zetten, zien we een groot potentieel om onze netto nul-ambities te helpen verwezenlijken door onze transportvloot te transformeren naar elektrische en andere koolstofarme voertuigen. Samenwerken met onze leveranciers zal belangrijk zijn om de totale impact van onze waardeketen. We zijn trots om samen te werken met sennder en Breytner aan deze proef met elektrische vrachtwagens, terwijl we vooruitgang boeken in de richting van meer koolstofarm en koolstofvrij transport en een duurzamere toekomst mogelijk maken."

Voor meer informatie:
sennder
www.sennder.com 


Cabot Corporation

www.cabotcorp.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven