Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe gezond is knoflook echt?

De meeste mensen gebruiken knoflook om gerechten meer smaak te geven. Knoflook heeft namelijk een pittig aroma en wordt toegepast in de wereldkeuken. Je kunt knoflook ook gebruiken voor je gezondheid. Knoflook bevat namelijk veel vitaminen en mineralen.

Knoflook eten draagt bij aan immuunsysteem
Knoflook is een bolgewas en komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië. Het behoort net als (bos)uien, sjalotten, prei en bieslook tot de lookfamilie. Knoflook met allicine draagt bij aan het immuunsysteem, waardoor je minder snel ziek of verkouden kan worden. Ook is aangetoond dat knoflook een verlagende werking heeft op het cholesterolgehalte en het ondersteunt hart en bloedvaten. Verder zijn er aanwijzingen dat knoflook bepaalde bacteriën die voedselinfecties veroorzaken kan bestrijden en is knoflook mogelijk effectief tegen schimmelinfecties, tekenbeten en aderverkalking.

Natuurlijke antibioticum
De gezonde werking van knoflook is te danken aan het belangrijkste actieve bestanddeel allicine. Allicine is een antioxidant met een antimicrobiële werking. Vandaar dat knoflook met allicine als een natuurlijke antibioticum kan worden gezien. Natuurlijke supplementen als antibiotica worden steeds populairder omdat er onder andere vrijwel geen sprake is van bijwerkingen, er nog geen resistentie bekend is en omdat ze vriendelijk zijn voor het lichaam en het milieu.

Minder kans op reflux met knoflooksupplement
Knoflook blijkt niet voor iedereen even gezond. Gezondheidsnet meldt dat het bolgewas ook kan leiden tot een allergische reactie, winderigheid, misselijkheid en brandend maagzuur. Inname van een koflooksupplement verkleint de kans op deze bijwerkingen. De vegetarische capsules openen zich namelijk pas in de darmen. Bijkomend voordeel is dat je daardoor ook minimaal last hebt van een slechte adem. Natuurlijke supplementen zijn tegenwoordig bij alle drogisten en apotheken verkrijgbaar. Dit maakt het nog gemakkelijker om de profiteren van de gezonde werking van knoflook.

Meer weten over de gezonde werking van knoflook?
Nederlanders eten relatief weinig knoflook, terwijl dagelijkse inname van knoflook wel kan bijdragen een aan gezonde levensstijl. Knoflook eten kan echter ook in de vorm van een knoflooksupplement.

Ben je benieuwd naar de gezonde werking van knoflook als ontstekingsremmer? We informeren je graag

www.apbholland.nl

Publicatiedatum: