Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Niels van den Berg (Rungis): "Exclusieve producten als Yuzu-citrus en zwarte en witte truffels populair in aanloop naar Kerst"

"Chef-koks positiever dan tijdens eerdere lockdowns"

Tholen - Met Kerst in het vizier staan de horecazaken voor uitdagende tijden. Toch is de algehele stemming volgens Niels van den Berg van AGF-horecagroothandel Rungis uit Barendrecht een stuk positiever dan tijdens de eerdere lockdowns. "We zien dat chef-koks en horeca-ondernemers de tijd gebruiken om hun zaak uit te bouwen en naar de toekomst te kijken. Er wordt meer over de huidige situatie heen gekeken."


Witte truffels


Witte truffel

"Natuurlijk is de onzekerheid momenteel erg lastig. Niemand weet of het pakket maatregelen met Kerst nog steeds hetzelfde zal zijn. Dat maakt het heel lastig om nu beslissingen te nemen, je weet namelijk niet of je mensen voor de lunch aan kunt nemen. Iedereen is flexibel tot het maximale, maar niemand heeft een glazen bol wat er daadwerkelijk ook mogelijk is."


Gert-Jan Zonneveld Piek plukt Yuzu.

Ook de afhaal- en bezorgmenu's zijn inmiddels ingeburgerd bij de chef-koks. "Het mooie is wel om te zien dat klanten hierin ook hun eigen signatuur overeind houden. Ze kiezen niet voor versimpeling, maar laten ook in deze menu's zien waar ze goed in zijn, met mooie producten uit een verfijnde keuken", vertelt Niels.


Gert-Jan in actie op het Oca-veld

"De consument heeft er in elk geval weer zin in. Die wil echt verwend worden en ook deze Kerst weer mooie producten terugzien in hun gerecht, die ze niet in de supermarkten kunnen vinden. En daar leggen wij ons natuurlijk op toe. Juist exclusieve producten als Japans Yuzu-citrus en zwarte en witte wintertruffels zijn nu erg populair. Met die exclusieve producten kan de horeca-ondernemer echt het onderscheid maken, naast het hele AGF-assortiment dat we dagelijks al naar de keukens brengen."

Een ander item dat we hebben ge├»ntroduceerd, zijn oca-knollen van Nederlandse bodem. Deze knolletjes hebben hun oorsprong in Peru, maar worden nu voor het eerst in Nederland geteeld. De oca komt in vier verschillende kleuren, rood, roze, oranje en wit. Alle kleuren hebben een verschil in smaak, maar de typische frisse en knapperige oca-smaak blijft altijd aanwezig.  Het leuke is dat het product rauw interessant is om dun te schaven en te marineren, maar ook heel goed gepoft kan worden. We zijn er trots op dat we zo'n nieuwe smaak van dichtbij nu beschikbaar hebben!"

Voor meer informatie:
Niels van den Berg
Rungis
Transportweg 34
2991 LV Barendrecht
+31 (0)180 61 78 99
[email protected]   
www.rungis.nl