Lucien de Wit, LuBa Fresh:

"Egyptisch aardbeienseizoen fors belemmerd door beperkte beschikbaarheid luchtvracht"

Tholen - LubaFresh heeft het Egyptische aardbeienseizoen weer afgetrapt. "We hebben de komende tijd drie keer per week binnenkomsten via luchtvracht. Normaal krijgen we ze tot begin januari binnen", vertelt Lucien de Wit. Momenteel voert de importeur de rassen Fortuna en Sensation.

Een uitdaging vormt dit jaar de vrachtruimte. "Dit jaar is het erg moeilijk om een plaats op de cargovluchten te krijgen vanwege de beperkte beschikbaarheid naar Europa. De tarieven liggen ook dit jaar op een erg hoog niveau als gevolg van de hele situatie in het internationale transport."

Een vooruitblik op het seizoen is daarom volgens Lucien ook moeilijk te maken. "De oogstverwachting is gelijk aan voorgaande jaren in Egypte. Echter, het verwachte exportvolume is moeilijk in te schatten op dit moment, omdat er wereldwijd een probleem is om de beschikbare cargo bij de luchtvaartmaatschappijen te krijgen."

Voor meer informatie:
Luciën de Wit
LuBa Fresh
Tel: +31 (0)6 41 273 443
L.deWit@LuBaFresh.com   
www.LuBaFresh.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.