VOEN met twee beursnoviteiten op de expoSE 2021

"Aanzienlijke toename van de winstgevendheid en efficiëntie van overkappingen"

De firma VOEN Vöhringe presenteert op de expoSE 2021 een revolutionaire overwinteringsoplossing voor haar overkappingssystemen voor steenfruit en zachtfruit. Met VOEN Overwintering 2.0 wordt de tijd die nodig is om de VOEN folie voor het seizoen te openen en na het seizoen weer te overwinteren met meer dan 50% gereduceerd. "Dit betekent een duidelijke verlaging van de arbeidskosten en brengt VOEN in een vooraanstaande positief als het om de rentabiliteit en arbeidsefficiëntie van overkappingen gaat", vertelt Rainer Weiß.

Klik hier voor de video.


De firma VOEN hoort al decennia tot de vooraanstaande aanbieders van folie en overkappingsoplossingen / Foto: VOEN

Positieve invloed op nachttemperatuur
De VOEN Überwinterung 2.0 kan met het unieke ritssysteem gecombineerd worden dat tot een verbeterde efficiëntie bijdraagt. Daarnaast beschermt de rits de VOEN overkappingen voor 100% tegen insecten en vogels. Michael: "Gezien de toenemende problemen met de Aziatische fruitvlieg bij zachtfruit en steenfruit is de rits voor de meeste telers de voorkeursoptie om de overkapping efficiënt te sluiten."

Het nieuwe overwinteringssysteem maakt het de telers mogelijk om de VOEN folie bij late vorst in het voorjaar snel te openen. "In de afgelopen jaren was er steeds meer sprake van problematische vorst waarbij de VOEN folieoverkapping een positieve invloed op de nachttemperatuur had", aldus Michael.


Rainer Weiß tijdens de expoSE 2019

Eenvoudigere operationaliteit bij stabiele warmteprestatie
Om de temperatuur verder te verhogen, kunnen de VOEN AntiFrost verwarmers onder de foliekappen worden geïnstalleerd. Na de succesvolle lancering 4 jaar geleden, is de AntiFrost verwarming herzien met het oog op het seizoen 2022. White: "Het bestaat nu uit één stuk en het ontwerp van het product is herzien. Hierdoor is hij veel gemakkelijker in het gebruik, terwijl de verwarmingscapaciteit hetzelfde blijft."

De antivorstverwarrmingen kunnen worden geïnstalleerd in folietunnels, onder luifels of in open velden en worden vooral gebruikt in bessen-, steenfruit- en druiventeelt. "Ze worden gestookt met houtpellets en zijn dus een duurzame oplossing voor vorstbescherming", beschrijft Weiß tot besluit.

Bezoek het bedrijf op de ExpoSE: hal 1 / D09 

Voor meer informatie:
Rainer Weiß
VOEN Vöhringer GmbH & Co. KG
+49 7502 9779511
r.weiss@voen.de
www.voen.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven