Italiaanse Spreafico niet in staat van beschuldiging gesteld in onderzoek naar dwangarbeid

De afgelopen dagen zijn er onjuiste en misleidende berichten verspreid over de vermeende betrokkenheid van Spreafico bij een strafrechtelijke procedure wegens dwangarbeid en over de faillissementsverklaring van de onderneming.  

"Vandaag hebben wij van de rechtbank van Milaan bericht ontvangen dat er een door de rechtbank aangestelde bewindvoerder is aangesteld die tot taak zal hebben de betrekkingen met de logistieke bedrijven die met onze groep samenwerken, te verifiëren. Dit is voortgekomen uit een onderzoek naar de beschuldigingen van dwangarbeid door leden van de coöperaties Consorzio Lavoro Più en Consorzio Servizi Integrati. Spreafico is derhalve niet onder curatele gesteld en blijft op dagelijkse basis functioneren. De Raad van Bestuur blijft in functie en zet zijn werkzaamheden voort", aldus de voorzitter van Spreafico.

Aanleiding voor het onderzoek was een reeks stakingen van werknemers van de twee coöperaties in 2020. De coöperaties Consorzio Lavoro Più en Consorzio Servizi Integrati maakten toen geen deel uit van de Spreafico-groep en dat is nu ook niet het geval.

"Spreafico wordt niet beschuldigd van dwangarbeid en de aanstelling van een door de rechter aangestelde bewindvoerder is te wijten aan het feit dat de onderneming niet verbonden is met de coöperaties waarnaar een onderzoek loopt wegens dit misdrijf. Dit is een passende en beperkte preventieve maatregel. Wij hebben het volste vertrouwen in het werk van ons rechtsstelsel", aldus de president.

"Over een inbeslagneming van de gelden willen wij erop wijzen dat dit geen verband houdt met het bevel van de rechtbank. Het gaat om een bedrag van ongeveer 3 miljoen euro en niet om 6 miljoen euro zoals in de media wordt beschreven. Het werd beheerd met de financiële middelen van de onderneming en de correcte acties van Spreafico zullen naar alle waarschijnlijkheid worden erkend. Deze maatregel, die van fiscale aard is, zal geen gevolgen hebben voor de normale voortzetting van de activiteiten en het beheer van onze relaties met klanten en leveranciers," besluit de directeur van Spreafico Franceso & Fratelli.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven