Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sea-Intelligence 121e Global Liner Performance rapport

Betrouwbaarheid dienstregeling daalt tot historisch dieptepunt

Sea-Intelligence heeft nummer 121 van het Global Liner Performance (GLP) rapport gepubliceerd, met cijfers over de betrouwbaarheid van de dienstregeling tot en met augustus 2021. Aangezien het rapport zelf vrij uitgebreid is en betrekking heeft op de betrouwbaarheid van schema's voor 34 verschillende trade lanes en meer dan 60 vervoerders, zal dit persbericht enkel de globale hoogtepunten uit het volledige rapport behandelen.

Hoewel de betrouwbaarheid van de dienstregeling het grootste deel van het jaar tussen 35%-40% heeft geschommeld, is deze in augustus 2021 gedaald tot 33,6%, een nieuw historisch dieptepunt in de 10 jaar dat Sea-Intelligence de betrouwbaarheid van de wereldwijde planning heeft bijgehouden.

Op jaarbasis was de betrouwbaarheid in augustus 2021 -30,1 procentpunten lager dan in augustus 2020, waarmee de trend van jaar-op-jaar dalingen van meer dan -30,0 procentpunten in elke maand in 2021 tot nu toe wordt voortgezet. De gemiddelde vertraging voor schepen die te laat aankomen, bleef verslechteren en steeg met 0,58 dagen op maandbasis tot 7,57 dagen in augustus.

Maersk Line was in augustus 2021 opnieuw de meest betrouwbare top-14-carrier, met een betrouwbaarheid van 45,6%, gevolgd door Hamburg Süd met 38,0%. Drie andere maatschappijen hadden een betrouwbaarheid van 30%-40%, terwijl slechts drie maatschappijen een betrouwbaarheid van 20%-30% noteerden.

Zes maatschappijen hadden een betrouwbaarheid van minder dan 20%, waarbij Evergreen de laagste betrouwbaarheid van augustus 2021 noteerde met slechts 11,5%. Alleen HMM registreerde een verbetering op maandbasis van de betrouwbaarheid van de planning, met 1,6 procentpunten, terwijl geen enkele maatschappij een verbetering op jaarbasis registreerde, met de kleinste daling op jaarbasis van -24,2 procentpunten geregistreerd door Maersk Line.

Voor meer informatie:
Sea-Intelligence
a@sea-intelligence.com
am@sea-intelligence.com

Publicatiedatum: