Oprichting Agrocolor Caribe

Certificering uit Dominicaanse Republiek komt op gang

In haar missie om de teelt van groenten en fruit te ondersteunen en aan te moedigen, is de Landbouwraad van de Dominicaanse Republiek (JAD) een partnerschap aangegaan met Agrocolor, een van de belangrijkste internationale certificeringsbedrijven. Om te voldoen aan de certificeringsbehoeften van de regio, werd daartoe onlangs Agrocolor Caribe opgericht.

Strategische samenwerking
Telers en afzetbedrijven van de Dominicaanse Republiek kunnen nu een beroep doen op de certificerings- en auditdiensten van een van de toonaangevende bedrijven op dit gebied. Agrocolor reikt de meeste GlobalGAP-certificaten ter wereld uit voor groenten en fruit.

Momenteel wil de Dominicaanse Republiek de groente- en fruitteelt die voldoet aan de eisen en kwaliteitsnormen van internationale markten uitbreiden. De certificeringsdiensten van Agrocolor Caribe zullen daarbij een grote hulp zijn, want zo zullen exporteurs kunnen aantonen dat de teeltmethoden voldoen aan de vereiste voorschriften.

GlobalGAP
De belangrijkste certificering om Dominicaanse groenten en fruit op de wereldmarkten te kunnen afzetten, is ongetwijfeld GlobalGAP, aangezien dit het meest wijdverbreide programma voor goede landbouwpraktijken (GAP) ter wereld omvat. Maar ook de biologische certificering wekt grote belangstelling binnen de sector, aangezien er steeds meer vraag is naar dergelijke producten op de markten.

Agrocolor Caribe werkt gedurende de maand september een intensief werkschema af in de Dominicaanse Republiek om de behoeften van lokale telers te kennen en om hen te informeren over de diensten die ze beschikbaar stellen.

Voor meer informatie:
Agrocolor
+34 950 28 03 80 (Spanje)
agrocolor@agrocolor.es
www.agrocolor.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven