Gérard Quillévéré, Pouliquen:

Meer traditionele Franse sjalotten verwacht"

Het precieze moment waarop de oogst van traditionele Franse sjalotten begon is per teler verschillend, maar deze is in ieder geval van start gegaan tussen eind juni en half juli met sjalotten die bol voor bol met de hand zijn geplukt. Dat handmatige plukken en het daarna in de velden laten drogen van de sjalotten heeft tot half augustus geduurd.

Hoewel de start van het seizoen werd gekenmerkt door regenachtig weer, dat een aanzienlijke impact had op het aantal partijen, worden er na een tekort in de maanden mei en juni voor dit seizoen wel goede kwaliteit sjalotten verwacht.

"De weersomstandigheden van eind juni maakten het begin van de oogst ingewikkeld, waardoor er een klein tekort aan product ontstond. Er zullen echter wel meer partijen traditionele sjalotten beschikbaar zijn voor het seizoen 2021/22, maar we hopen dat het mooie weer in juli ons zal helpen om een ​​kwaliteit te verkrijgen die voldoet aan de verwachtingen van onze klanten", legt Gérard Quillévéré, manager van Pouliken, uit.

Vanwege het gebrek aan partijen op de markt aan het begin van het seizoen, was de vraag relatief groot. "De vraag was begin juli zelfs heel groot, maar nam tussen 14 juli en 15 augustus weer af. Op de Europese markt hadden we echter te maken met veel concurrentie met product vanuit Turkije. Aan het begin van het seizoen waren de prijzen heel normaal na een heel bijzonder seizoenseinde."

Over Pouliquen
Groupe Pouliquen, gevestigd in Bretagne, is actief op de markt van de traditionele sjalotten in Frankrijk, Duitsland en Italië. In 2020 zette het bedrijf zo'n 10.000 ton sjalotten en roze uien af. De sjalottenafzet vertegenwoordigt 50% van de totale omzet van het bedrijf. Behalve de sjalotten brengt Groupe Pouliquen ook andere producten van het Prince de Bretagne-assortiment op de markt, waaronder verschillende koolsoorten, artisjokken, tomaten en vergeten groenten in een twintigtal Europese landen.

De export vertegenwoordigt 70% van de omzet van het bedrijf. "Dankzij onze lokale wortels kunnen we aan de verwachtingen van onze klanten voldoen en weten we tegelijkertijd het werk van onze telers te respecteren. We vertrouwen bovendien op onze certificeringen (IFS, GlobalGAP, Ecocert) die onze bereidheid bewijzen om de voedselveiligheid voor onze klanten te garanderen en onze bereidheid tot het respecteren van de diverse werkwijzen. 

Daarnaast willen we in de toekomst in samenwerking met de telers van Prince de Bretagne biologische producten ontwikkelen, evenals de wens om vooruitgang te boeken bij het respecteren van onze MVO-verplichtingen."Voor meer informatie:
Gérard Quillévéré 
Pouliquen
+33 (0)2 98 19 51 00
sales@pouliquen.com
www.pouliquen.fr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven