Gerard Hoekman, Mulder Onions:

"Druk op plantuien zorgt voor moeizame start van het afzetseizoen"

Tholen - Op de uienmarkt leeft de vraag momenteel wat op, maar het valt nog niet mee om de prijzen ook omhoog te krijgen. "Er zit een enorme druk op de plantuien. Daar zitten er verschrikkelijk veel van. Normaal moet je kopen bij de boer, nu moet de boer ervan af en wil hij zijn product kwijt. Er zijn er dit jaar dan ook ontzettend veel. We telen in wezen te veel plantuien op een moment dat we ze niet nodig hebben", constateert Gerard Hoekman van Mulder Onions.

"De druk op de plantuien heeft ook direct invloed op het latere seizoen met de zaaiuien. Wanneer er veel plantuien zitten, gaat de prijs van de zaaiuien ook niet omhoog. Alles wat in de weg zit, komt het prijsniveau nu eenmaal niet ten goede, zeker niet in een jaar als dit met hoge opbrengsten. Dat resulteert erin dat we geen al te beste start maken", aldus Gerard.

"De prijs van de grove plantuien ligt rond de 11-12 cent, de middelsortering wordt voor 13-14 cent verkocht. Gelukkig wordt de vraag nu wel breder, met name in Afrika. Verder gaat er een verloren bak naar het Verre Oosten, al zijn daar de lockdowns nog aan de orde van de dag en is er vraag vanuit het Verenigd Koninkrijk. Al met al zijn de vooruitzichten om op volle stoom te komen niet zo verkeerd. Marktopening van Senegal zou erg welkom zijn, maar dat kan nog wel een week of twee duren", besluit de exporteur.

Voor meer informatie:
Mulder Onions BV
Hagenroderstraat 32
6464 CP Kerkrade
+31 (0)45 5678700
gerard@mulder-onions.com    
www.mulder-onions.com  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven