Nieuwe groenten: CauliShoots

De Britse groenteteler Barfoots heeft een nieuw product op de markt gebracht: CauliShoots. De lange lichtgroene stengels worden bekroond met een kleine ronde bloem. CauliShoots zijn eetbaar van top tot teen, wat betekent dat ze passen bij de huidige consumententrends, waaronder gezondheid, zelf koken en geen verspilling. Het product is verkrijgbaar bij Ocado voor € 2,35 voor 250g en via geselecteerde groothandelaren.De nieuwe groente heeft een zoete, nootachtige smaak. CauliShoots bevat veel vezels en B-vitamines, vitamine C en foliumzuur. Het product wordt geïntroduceerd op een moment dat de belangstelling voor gezond eten en zelf koken nog nooit zo groot is geweest.

Onderzoek in 2020 door Public Health England ter ondersteuning van de campagne "Een betere gezondheid in het nieuwe jaar", toonde aan dat 43% van de Britse bevolking zich gemotiveerd voelde om hun leven te veranderen, 40% was van plan gezonder te eten en 39% was van plan gewicht te verliezen. Respondenten op 2021 YouGov-onderzoek geven aan dat 91% van plan is thuis evenveel te blijven koken als in 2020 en 81% zou dit jaar gezonder willen eten.

Barfoots brand & marketing manager, Kim Barfoot-Brace: "CauliShoots profiteert van een aantal consumententrends. Bloemkool is de afgelopen 5 jaar enorm in populariteit gestegen. De gezondheidskenmerken van bloemkool en de toegenomen belangstelling van consumenten voor vleesvrij/plantaardig en flexitarisch eten betekenen dat de timing van dit product zeer goed aansluit bij de huidige gewoonten van de consument."

CauliShoots is ontwikkeld in samenwerking met Syngenta onder de merknaam iStem. Het teeltseizoen in het Verenigd Koninkrijk loopt van juni tot oktober en Barfoots Spanje levert van november tot mei. Het product wordt geïntroduceerd in het VK en zal ook in Europa worden afgezet, te beginnen met Scandinavië in 2022.

Voor meer informatie:
www.barfoots.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven