"Opportuniteiten zullen ook daar zeker komen"

Van Brussel naar Brisbane: liefde voor Australië drijft Cédric Geens tot emigratie

Tholen - Na jarenlang in de Belgische fruithandel gewerkt te hebben, vertrekt Cédric Geens van WJonckheere zeer binnenkort naar Australië, Queensland. Hij zal zich vestigen in Brisbane, een moderne stad vlakbij de Gold Coast en op enkele uurtjes rijden van de Great Barrier Reef. De plannen om naar Australië te emigreren zijn volgens Cédric ontstaan uit een combinatie van verschillende factoren. "Uiteindelijk is het een combinatie van ambitie, goed gevoel, toekomst, klimaat en natuur. We zijn er meermaals met ons gezin geweest en de liefde voor het land heeft toch de doorslag gegeven."


De grootvader en grootmoeder van Cedric met hun groente- en fruitkraam.

Cédric werd in de AGF-sector geboren. "Mijn grootouders komen uit de AGF en hadden een fruitkraam in het Brusselse. Daarna richtten zij een importbedrijf (De Ridder & Zoon) op hier op het Europees invoercentrum in Brussel. Mijn mama heeft het AGF-bedrijf van mijn grootvader later samen met haar broer en twee zussen overgenomen en het verder met succes geleid. Tot het een paar jaar geleden werd overgenomen door de groep ADW. Mijn grootvader Albert De Ridder reisde veel en ver voor het werk. Hij was ook de eerste die kiwi’s in Europa invoerde op Brussel. Hij was meerdere malen in Afrika en Amerika. De passie voor verre reizen komt dus van hem."


Grootvader Albert (in zwart kostuum) samen met Koning Albert II (grijze kostuum met bloemen ) op de vroegmarkt in Brussel 1968. Het meisje in het wit is Cedric's moeder:  Eliande De Ridder 

"Als jobstudent deed ik mijn eerste werkervaring in groenten en fruit op bij Superfruit, dat eveneens gevestigd is op de Brusselse markt. Na mijn studies ben ik in de banksector gaan werken om na één jaar terug te keren in de AGF-sector, eerst bij Superfruit daarna bij Starfruit Company als sales & purchase manager. Bij Starfruit heb ik veel geleerd door samen te werken met Lena Meskens, vertelt Cédric.


Cedric (links) met vriend en collega Stefan Andriani van WJonckheere 

In 2011 kreeg ik een niet te missen opportuniteit om samen met Stefan Andriani, de bedrijfsleider van WJonckheere, samen te werken als verantwoordelijke voor de in- en verkoop. Nu bepaal ik mee de strategie van WJonckheere, leid ik samen met hem een team van arbeiders en heb ik de relaties met enkele belangrijke overzeese leveranciers goed weten te bewaren. De vrijheid in het nemen van beslissingen voor WJonckheere en mijn goede relatie met Stefan Andriani, getuige op mijn trouw vorig jaar, maakt dat ik tien jaar lang mijn werk erg graag heb gedaan en dit reflecteert zich dan ook in de uitstekende reputatie van WJonckheere."


Cedric en Stefan

"Ik kijk met een goed gevoel terug naar mijn carrière op de Brusselse fruit en groenten markt, ik heb veel interessante mensen ontmoet, veel geleerd en een leuke tijd gehad. Maar nu wacht mij een nieuwe uitdaging die ik samen met mijn gezin graag aanga! Hoogstwaarschijnlijk zal ik ook in Australië aan het werk gaan in de AGF-sector. Ik heb reeds verschillende goede contacten om aan de slag te gaan op de Brisbane market. Ik kijk dan ook uit naar die werkervaring met nieuwe producten, nieuwe wetgevingen, nieuwe contacten. Eerst zullen we ons focussen op het zoeken van een leuk huis en een school voor de kinderen, en niet te vergeten genieten van de mooie stranden, natuur, wildlife en lekkere bbq’s. Het wordt dus echt nazomeren tot januari voor ons…."


Cedric met zijn gezin op de White Sundays (Queensland)

Toekomstig e-mailadres: cedricgeens14@gmail.com
Tel: 0032 479 62 17 54Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven