Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Salmonella-infectie in gesneden groenten van BrightFarms

Een CDC-waarschuwing voor de voedingsveiligheid met betrekking tot een uitbraak van Salmonella Typhimurium-infecties in meerdere staten is hier geplaatst .

Belangrijkste punten:

  • Acht mensen besmet met de uitbraakstam van Salmonella Typhimurium zijn gemeld in twee staten (Wisconsin en Illinois). Er zijn geen ziekenhuisopnames of sterfgevallen gemeld.
  • Uit interviews met zieke mensen en traceerinformatie blijkt dat de Sunny Crunch-salade van het merk BrightFarms mogelijk besmet is met Salmonella en mensen ziek maakt. Ten minste vijf mensen hebben dit product gegeten of gekocht voordat ze ziek werden.
  • Het werkelijke aantal zieken bij een uitbraak is waarschijnlijk hoger dan het gemelde aantal en de uitbraak blijft mogelijk niet beperkt tot de staten waar de ziektegevallen bekend zijn. Dit komt doordat sommige mensen herstellen zonder medische zorg en niet op salmonella worden getest.
  • Onderzoekers zijn bezig om na te gaan of nog meer producten besmet zijn.
  • CDC adviseert mensen geen Sunny Crunch-salade van het merk BrightFarms te eten, verkopen of serveren. Zie de voedingsveiligheidswaarschuwing voor productdetails en een beschrijving.

Publicatiedatum: