VS: Salmonella-infectie in gesneden groenten van BrightFarms

Een CDC-waarschuwing voor de voedingsveiligheid met betrekking tot een uitbraak van Salmonella Typhimurium-infecties in meerdere staten is hier geplaatst .

Belangrijkste punten:

  • Acht mensen besmet met de uitbraakstam van Salmonella Typhimurium zijn gemeld in twee staten (Wisconsin en Illinois). Er zijn geen ziekenhuisopnames of sterfgevallen gemeld.
  • Uit interviews met zieke mensen en traceerinformatie blijkt dat de Sunny Crunch-salade van het merk BrightFarms mogelijk besmet is met Salmonella en mensen ziek maakt. Ten minste vijf mensen hebben dit product gegeten of gekocht voordat ze ziek werden.
  • Het werkelijke aantal zieken bij een uitbraak is waarschijnlijk hoger dan het gemelde aantal en de uitbraak blijft mogelijk niet beperkt tot de staten waar de ziektegevallen bekend zijn. Dit komt doordat sommige mensen herstellen zonder medische zorg en niet op salmonella worden getest.
  • Onderzoekers zijn bezig om na te gaan of nog meer producten besmet zijn.
  • CDC adviseert mensen geen Sunny Crunch-salade van het merk BrightFarms te eten, verkopen of serveren. Zie de voedingsveiligheidswaarschuwing voor productdetails en een beschrijving.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven