Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verse knoflook uit Kenia heeft meeste concurrentie van Egypte


Knoflook uit Kenia (alle foto's in dit artikel: Stella Rasmussen)

In januari publiceerde FreshPlaza een interview met Stella Rasmussen van het gelijknamige bedrijf over de moeilijke situatie voor de Keniaanse groenten- en fruitsector tijdens de Covid-19-pandemie. Sindsdien is de situatie echter duidelijk verbeterd volgens Stella. "Meer vliegtuigen uit Kenia vinden hun weg naar Europa, van waaruit de vraag, in het bijzonder naar sperziebonen en Keniaanse knoflook, stijgt. Momenteel leveren we exclusief aan verschillende bedrijven in Nederland."

Physalis, groene asperges en knoflook uit Kenia
Stella vestigt ook hoop op andere producten uit Kenia: "Physalis verkoop ik reeds in Nederland. Voor het eerst ben ik ook begonnen met het aanbieden van Keniaanse groene asperges in Europa."

De grootste concurrentie voor de Keniaanse knoflook vormt de import uit het circa 3000 km verwijderde Egypte: "Door de containerleveringen kon Egypte veel grotere hoeveelheden importeren en deze duidelijk goedkoper afzetten. Maar nu kunnen we ook eindelijk beginnen met de afzet van onze knoflook uit Kenia."

Passiefruit eerder schaars
Corona zet een streep door de rekening van de Keniaanse passiefruittelers. "Er werd weliswaar passiefruit geteeld, maar vanwege corona moesten veel telers stoppen met deze te planten. Er staat momenteel weliswaar kleiner passiefruit ter beschikking, echter slechts in geringe hoeveelheden. Het aanbod zal wel toenemen in de komende weken." 

Klaar voor de Duitse markt
Stella is ondanks de tegenslagen echter vol vertrouwen: "Ik ben klaar voor de Duitse markt en ben daadwerkelijk momenteel ook in gesprek met meerdere Duitse bedrijven. Passiefruit en sugar snaps zullen in Duitsland goed worden ontvangen. Maar ook Physalis (Kaapse goudbes) zou ik graag meer afzetten. Ik wil echter vooral de knoflook uit Kenia heel graag in Duitsland op de markt brengen."

Stella Rasmussen gaat ook mee in de trend van het aanbieden van meer bio-producten in Duitsland: "Met mijn Amerikaanse telers in Kenia teel ik momenteel Hokkaido pompoenen. Daarmee zetten we ook in toenemende mate in op organische bio-producten die we in Duitsland kunnen afzetten. We staan ook op het punt om deze producten in Duitsland te laten certificeren."

Voor meer informatie:
Stella Rasmussen GmbH 
Airport North Road
Nairobi, Kenia
+254 708411272
info@stellarasmussen.com 

Publicatiedatum: