"De coronapandemie versnelt de behoefte aan digitale transformatie. We hebben twee jaar digitale transformaties zien plaatsvinden in een tijdsbestek van twee maanden. Elk bedrijf zal in de nabije toekomst een digitaal bedrijf zijn, dat gedreven wordt door data", aldus Peter Lougheed van Microsoft Ireland tijdens het recente webinar van Keelings Knowledge over "Digitale Transformatie in de AGF-sector". "In 2020 schatten we in dat onze klanten meer dan 200.000 euro hebben bespaard vanwege onze ondersteuning bij digitalisering en we verwachten dat dit in 2021 meer dan 450.000 euro zal bedragen."

Slimme technologieën zoals artificial intelligence en machine learning bieden veel nieuwe mogelijkheden. Voor de meeste situaties zal de technologie de stimulator zijn voor bedrijfstransformatie. Om hierbij het beste resultaat te bereiken moeten bedrijven doelgericht te werk gaan en de effecten constant meten en monitoren.

Een van de technologieën die wij aanbevelen is de "digitale werknemer", Robotic Process Automation (RPA). RPA beschrijft de automatisering van bedrijfsprocessen met behulp van computers. Digitale robots nemen tijdrovende en eentonige routineactiviteiten op zich die voorheen door mensen werden uitgevoerd. Deze "digitale werknemers" zijn sneller en kunnen 24x7 worden gebruikt, waardoor de capaciteit en competentie toeneemt.

Afgezien van het kiezen van de juiste technologie mag de rol van werknemers niet worden verwaarloosd. De noodzaak om bedrijfsprocessen te heroverwegen, moet worden gerealiseerd als een kans om samen bedrijfstransformatie te stimuleren. Een duidelijk plan, regelmatige feedback en praktische training in de toepassing van technologieën of data-analyse, verhogen de acceptatie voor verandering.

Als technologieën gericht worden gebruikt in de gehele toeleveringsketen, zal het positieve resultaat verstrekkend zijn en een veel groter ecologisch duurzaam doel bereiken. "Daisy" (Digital Artificial Intelligence System) is zo'n RPA-oplossing, ontwikkeld door Keelings Knowledge, die bedrijven kan helpen bij het bereiken van:

-          hogere productiviteit met grotere efficiëntie;
-          kostenreductie en tijdsbesparing;
-          geoptimaliseerde voorspellingen en minder voedselverspilling;
-          meer transparantie en een betere klantervaring.

Keelings is een derde generatie Iers familiebedrijf met meer dan 95 jaar ervaring in de verssector. In 2012 is Keelings Knowledge opgericht, die exclusief voor de groenten- en fruitsector een ERP softwareprogramma heeft ontwikkeld. "Deze branchespecifieke ERP-software bevat rijke functionaliteit, flexibele Apps en met de digitale werknemer "Daisy" helpen we om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren."

Voor meer informatie:
Rick Rebergen
Keelings Knowledge
+31 6 14955005
rick_rebergen@keelingsknowledge.com 
www.keelingsknowledge.com