In de AGF-sector is kwaliteit een hoofdthema. Medewerkers in de branche komen regelmatig voor vragen te staan over bijvoorbeeld de houdbaarheid van versproducten, of hoe een gebrek beoordeeld moet worden, of welk soort transport het beste is in de toeleveringsketen.

Dr. Lippert Consulting, een bedrijf van de Dr. Lippert QM group, ondersteunt bedrijven en hun medewerkers uit de AGF-branche al twintig jaar door middel van praktische kennisoverdracht op dit gebied. Deskundigen geven 'on-the-job' scholingen in distributiecentra en verpakkingsbedrijven, evenals op maat gesneden seminars voor controleurs, inkopers, verkopers en kwaliteitsmedewerkers.


Dr. Felix Lippert

Efficiënte kwaliteitswaarborging
"Een belangrijk kenmerk van onze scholings- en bijscholingsconcepten is altijd de praktische benadering. Door onze dagelijkse productinspecties in magazijnen en distributiecentra, advisering evenals procescontroles bij teeltbedrijven, hebben we altijd 'verse' informatie en kennis waarover we praten. Wat wij aanleren zijn niet alleen theoretische feiten, maar we delen vooral onze jarenlange ervaring met onze klanten," zegt dr. Felix Lippert.  

Om ervoor te zorgen dat productkennis ook continu verworven wordt en in het dagelijkse werk gebruikt wordt, zouden medewerkers regelmatig moeten bijscholen en getoetst moeten worden. "Vanwege corona kwam het ook bij ons tot beperkingen die vooral het houden van bijeenkomsten bemoeilijkten. Maar juist in de huidige situatie is scholing en bijscholing van de medewerkers een elementair bestanddeel van efficiënte kwaliteitswaarborging van de goederenstromen."

Om scholingsprogramma's aan te kunnen blijven bieden, werd Dr. Lippert Digital in het leven geroepen. "Ons nieuwe digitale platform biedt de AGF-sector flexibele, moderne tools voor bijscholing en kwaliteitscontrole," aldus Lippert.

Op maat gesneden scholingsconcepten
Centraal op het platform staat de Dr. Lippert e-campus. Naast een webinar kalender worden hier doorlopend nieuwe (digitale) scholingsconcepten gepresenteerd. Geïnteresseerden kunnen hier bijvoorbeeld ook eigen scholingspakketten en -combinaties naar eigen wens samenstellen.

Naast live webinars met Dr. Lippert-productspecialisten hebben de ontwikkelaars in de afgelopen maanden extra aan een speciaal groenten en fruit e-learningprogramma gewerkt. Het verschil met de live webinars bestaat daarin dat gebruikers de cursus op een eigen gekozen moment kunnen volgen, zodat de scholing in de werkdag geïntegreerd kan worden. Eenvoudig en duidelijk
"Ons e-learning materiaal is eenvoudig en duidelijk vormgegeven, zodat ook personeel met weinig ervaring snelle toegang tot belangrijke productkennis krijgt. Iedere e-learning cursus wordt bovendien afgesloten met een kennistest. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de leervoortgang van de medewerkers te monitoren en gaten in de kennis doelgericht op te vullen."

"Door de ondersteuning met de modernste software staan onze deskundigen optimale middelen ter beschikking om contact te hebben met de deelnemers en ze bij de scholingen te betrekken. Onze ervaringen uit het afgelopen half jaar laten zien dat de deelnemers daardoor duidelijk oplettender, ontvankelijker en tenslotte gemotiveerder blijven gedurende de gehele scholingsduur."

Voor meer informatie:
Dr. Lippert Digital
Kranzweiherweg 10
53489 Sinzig, Duitsland
+49 2642 9999 3010
info@lippert-qm.com 
www.lippert-digital.com