Groothandelsmarkt Dortmund

"De horeca neemt merkbaar minder producten via de groothandel af"

Op de groothandelsmarkt in Dortmund gaat de dagelijkse handel ondanks corona nog steeds door. "Vanwege de koude-inval zijn asperges en aardbeien uit de regio relatief schaars op het moment. Wanneer we vorig jaar april/mei als maatstaf nemen, is het aanbod nu zo'n 20 procent kleiner. Dat was echter ook eerder een uitzondering", zegt Alexander Feldenkirchen, die het gelijknamige groothandels-bedrijf in de derde generatie runt.

"Aardbeien worden nu zichtbaar schaarser, er zal binnenkort zeker sprake zijn van tekorten", aldus Alexander, die wijst op een geleidelijke prijsstijging. "Vanwege de slechte aanbodsituatie bij Duitse aardbeien zullen we vermoedelijk tot half mei in sterkere mate terug moeten vallen op Nederlandse en Belgische partijen, terwijl we in andere jaren rond deze tijd van het jaar al grotendeels geen importaardbeien meer nodig hadden."


Alexander Feldenkirchen tijdens een bezoek van FreshPlaza aan de groothandelsmarkt in 2018

Soortgelijke marktontwikkelingen verwacht de groothandelaar ook bij andere Duitse versproducten, bijvoorbeeld bij vollegrondsgroenten. "Hierbij zullen we zoals het er nu naar uitziet eveneens duidelijk later grotere hoeveelheden uit de regio af kunnen nemen."

Levensmiddelhandel neemt duidelijk minder producten af
In z'n algemeenheid lijkt de koopkracht van de consumenten in het kader van de aanhoudende coronacrisis kleiner geworden te zijn, vermoedt Alexander. "De weekmarkthandelaren kopen zoals gebruikelijk bij ons in, dat gaat eigenlijk net zoals in tijden voor corona. Normaal gesproken koopt de foodretail echter ook een deel van haar benodigde groenten en fruit via de groothandel in. Dat wordt nu merkbaar minder, want in plaats daarvan wordt er nu vrijwel alleen nog maar via de hoofdkantoren ingekocht."

Groentehandel sinds meer dan zestig jaar
Het bedrijf Feldenkirchen is reeds sinds de jaren '60 op de groothandelsmarkt Dortmund gevestigd en bedient dagelijks een brede clientèle met verse groenten en vers fruit. "We hebben ons assortiment in de afgelopen jaren noodgedwongen uit moeten breiden. Klanttechnisch gezien verplaatst het zwaartepunt zich in toenemende mate van filialen van supermarkten naar speciaalzaken en weekmarkthandelaren. Hierin hebben we een trouwe en vaste clientèle gevonden", zegt Alexander tot slot.

Voor meer informatie:
Alexander Feldenkirchen
Feldenkirchen GmbH
Stand-Nr. 6 - 8
Heiliger Weg 60g
44135 Dortmund (Großmarkt), Duitsland
+49 (0)231 525110
feldenkirchen@web.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven