Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belastingdienst roept ondernemers op: Verleng bijzonder uitstel van betaling

Ondernemers bij wie het bijzonder uitstel van betaling afgelopen is en die nog niet aan hun nieuwe betalingsverplichtingen kunnen voldoen roept de Belastingdienst op verlenging aan te vragen. Dat kan nog tot en met 30 juni. Wie niet voor verlenging zorgt, moet belastingschulden vóór 1 oktober 2021 betalen.  

Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de detailhandel, hierover een brief van de Belastingdienst.

De Belastingdienst ziet dat het bijzonder uitstel van 60.000 ondernemers is afgelopen, maar dat zij nog geen verlenging hebben aangevraagd. Dit terwijl zij, na afloop van het bijzonder uitstel, niet alle belastingen waarvoor zij aangifte moeten doen op tijd hebben betaald. 

Voordelen verlengen uitstel
Door uitstel van betaling te verlengen, hoeft een ondernemer de belastingen waarvoor hij of zij uitstel krijgt, pas vanaf 1 juli weer op tijd te betalen. Dit geldt ook voor de belastingen die nog niet zijn betaald, na afloop van uw eerdere bijzondere uitstel van 3 maanden.
Voor de schuld die ondernemers tot 1 juli hebben opgebouwd voor de belastingen waarvoor zij bijzonder uitstel hadden, krijgen zij vanaf 1 oktober een betalingsregeling van 36 maanden.
 
Verleng uitstel uiterlijk 30 juni
Bijzonder uitstel van betaling is eenvoudig te verlengen via het online formulier op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel. Hier zijn ook de voorwaarden voor verlengen te vinden.

Wie niet voor verlenging zorgt, moet belastingschulden vóór 1 oktober 2021 betalen. Financieel experts waarschuwden in het licht van bovenstaande eerder dit jaar al voor een grote belastingboemerang. Uiteindelijk moeten alle uitgestelde betalingen namelijk alsnog voldaan worden, ook als bedrijven dan alsnog in zwaar weer verkeren. 

 

Publicatiedatum: