Citroenrassen met roze vruchtvlees worden steeds populairder

De citroenoogst in de Californische kustregio verloopt volgens plan. "Op onze bedrijven is 52% van het fruit geoogst en begin juni zal 85% tot 90% geplukt zijn," zegt Alex Teague van Limoneira. Vorige week beëindigde het bedrijf haar oogst in de San Joaquin-vallei. "Vanwege de ongebruikelijk krachtige wind deze winter zijn de opbrengsten van onze voorkeursmaten dit seizoen ongeveer 20% lager dan andere jaren," zegt Teague. 

Zodra de oogst in de kustregio ten einde loopt, zullen de teeltbedrijven van Limoneira op het zuidelijke halfrond, in Chili en Argentinië, de Noord-Amerikaanse markt gaan bevoorraden. De eerste zendingen worden half juni verwacht en de aanvoer gaat door tot september. "We hadden uitstekend weer in Chili en we rekenen op fruit van goede kwaliteit," zegt Teague. "Onze teeltbedrijven in Argentinië kampten daarentegen met droogte en we verwachten dat de beschikbaarheid hier lager zal zijn. Vanaf oktober zal de aanvoer zich verplaatsen naar de teeltbedrijven van Limoneira in de woestijngebieden van Californië en Arizona. Al met al verwachten we een veel beter seizoen dan vorig jaar," voegt hij eraan toe.   


Citroenrassen met roze vruchtvlees
De gebruikelijke Meyer-rassen blijven goed presteren, zowel in termen van vraag als aanbod. Tot de nieuwe rassen behoren rassen met roze vruchtvlees en een gestreepte schil. Hoewel deze al wat langer bestaan, zijn ze niet ruim beschikbaar, aangezien ze nogal moeilijk te telen zijn. "Wij hebben de kennis om ze te telen en kunnen goede aantallen leveren, waar veel vraag naar is," vertelt Teague. "We zien de vraag naar dit nicheproduct stijgen, zowel in de VS als internationaal. Deze groei wordt met name aangejaagd door het foodservicesegment."


Logistieke uitdagingen
Limoneira had dit seizoen te maken met een uitzonderlijke situatie op de verschillende markten. "Onze exportmarkten gaan op en neer als een rollercoaster. Dit heeft alles te maken met de aanhoudende logistieke problemen," legt Teague uit. "Het is een uitdaging om onze containers te verladen naar de havens in San Pedro en Los Angeles."

De Amerikaanse markten van het bedrijf lijken goed te herstellen na Covid-19. "De retailafzet is als vanouds, maar de uitschieters die we zagen tijdens Covid-19 zijn verdwenen. Ook de afzet binnen de foodservice is weer terug op 65% tot 70% van het gebruikelijk niveau, ten opzichte van 25% tot 30% vorig jaar. De vraag van cafés en restaurants is nog wel wat onvoorspelbaar, maar we hopen dat ook deze tegen 2022 hersteld zal zijn," zegt Teague tot slot. 

Voor meer informatie: 
Alex Teague
Limoneira
+1 805 525 5541
amteague@limoneira.com
www.limoneira.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven