Japanse reder Ever Given hoopt dat vrachteigenaars Suez-schade zullen delen

De Japanse eigenaar van de Ever Given, het containerschip dat in maart bijna een week lang het Suezkanaal blokkeerde, waardoor miljarden euro's aan maritieme handel werden tegengehouden, vraagt de eigenaars van de vracht aan boord om te delen in de kosten van de schadevergoeding die door de Egyptische autoriteiten wordt geëist.

Afgelopen vrijdag heeft Shoei Kisen Kaisha de eigenaren van de vracht gevraagd de schade te delen in een overeenkomst die bekend staat als een averij-grosse-verklaring. Deze regeling voor het delen van de schade wordt vaak gebruikt bij scheepsongevallen die door een verzekering worden gedekt.

Het bedrijf zei dat het een aantal van de eigenaren van de ongeveer 18.000 containers op het schip op de hoogte heeft gebracht om een deel van de schade-eis, geschat op ongeveer € 759 mln, op zich te nemen.

De rederij zei eerder deze maand dat zij met de Egyptische autoriteiten in onderhandeling is over de eis tot schadevergoeding. De Ever Given wordt voor inspectie vastgehouden in het Great Bitter Lake, een stuk water halverwege tussen het noordelijke en zuidelijke uiteinde van het kanaal. Het is niet toegestaan te vertrekken tot de regeling is bereikt, vertelde Shoei Kisen aan arabnews.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven