Edeka groeit sterk in pandemisch jaar

Oekraïne: Spar gaat door met landelijke uitrol van winkels
Spar Oekraïne heeft in het kader van haar expansiestrategie nog eens 3 winkels geopend, die allemaal foodservice-oplossingen bieden. Twee winkels worden gerund door onafhankelijke winkeliers, terwijl de derde winkel een door het bedrijf gerunde supermarkt is die aan de behoeften van Rivne voldoet.
Bron: spar-international.com 

Duitsland: Edeka groeit sterk in pandemisch jaar
Duitslands grootste foodretailer heeft vorig jaar sterk geprofiteerd van het feit dat mensen vaker thuis koken als gevolg van de sluiting van restaurants en het wijdverbreide telewerken. Als gevolg daarvan steeg de groepsomzet van Edeka met 9,5% tot € 61 mld, meldt het Handelsblatt.
Deze groei werd vooral gedragen door de zowat 3.600 zelfstandige Edeka-winkeliers, die hun gezamenlijke omzet met maar liefst 14,2% zagen stijgen tot € 33,1 mld. Discountdochter Netto realiseerde een plus van 7,9%, goed voor een omzet van circa € 14,6 mld.
Bron: retaildetail.eu 

Kroatië: Fortenova ziet omzet, winst dalen in volledig jaar 2020
De Kroatische levensmiddelenproducent en retailer Fortenova Grupa, voorheen bekend als Agrokor, heeft lagere inkomsten en bedrijfswinst gerapporteerd voor het afgelopen jaar, onder verwijzing naar de impact van de Covid-19-pandemie op haar activiteiten. Fortenova zei in een verklaring dat de geconsolideerde inkomsten in 2020 € 2,78 mld bedroegen, of 11,7% minder dan een jaar eerder, terwijl de bedrijfswinst (EBITDA) € 170 mln bedroeg, of 30,1% onder het niveau van 2019.
Bron: esmmagazine.com 

Whistl opent 3 verwerkingsfaciliteiten in het Verenigd Koninkrijk
Logistiek bedrijf Whistl heeft aangekondigd dat het 3 nieuwe verwerkingslocaties in het Verenigd Koninkrijk zal openen. Om zijn expansie in online afhandeling te versnellen, zal Whistl depots openen in Lutterworth, Northampton en Plymouth.
Bron: ecommercenews.eu 

Zwitserland: Coop breidt veganistisch aanbod uit
Coop Zwitserland heeft een nieuwe plantaardige productlijn van Yolo toegevoegd aan zijn veganistisch aanbod. Het Yolo-assortiment omvat veganistische alternatieven voor broodjes kip en ei, evenals een selectie grillgerechten.
Bron: esmmagazine.com 

Letland: Maxima kondigt vertrek van chief corporate officer aan
Maxima Latvia heeft bekendgemaakt dat zijn bestuurslid en chief corporate officer, Jānis Vanags, ontslag heeft genomen bij de groep. De retailer is een van de grootste in Letland en beheert 176 winkels in het hele land.
Bron: esmmagazine.com 

Online retailomzet stijgt tot 19% ondanks lockdowns
De wereldwijde online-afzet was vorig jaar goed voor bijna een vijfde van de totale retailomzet omdat de sluitingen om de verspreiding van de coronapandemie tegen te gaan, een boom in de e-handel hebben aangewakkerd, zo blijkt uit een studie van de Verenigde Naties. Volgens schattingen van de VN-conferentie voor handel en ontwikkeling (UNCTAD) op basis van nationale bureaus voor de statistiek in grote economieën, was de online-afzet in 2020 goed voor 19% van de totale retailomzet, tegen 16% een jaar eerder.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven