Plus supermarkt stapt over op gesneden groenten met On the way to PlanetProofkeurmerk

Plus supermarkt start dit jaar gefaseerd met het certificeren van On the way to PlanetProof gesneden groenten. De eerste producten worden na de zomer van 2021 gecertificeerd. Begin 2023 voldoet zeker 95% van de gesneden groenten bij Plus aan het On the way to PlanetProof keurmerk. 

"Plus werkt aan transparante en duurzame ketens, zodat klanten nu en in de toekomst van Goed Eten kunnen genieten. De keuze voor het On the way to PlanetProof keurmerk past daar goed bij. Het certificeren van de gesneden groentenproducten van Plus onder het Planet Proof label is de laatste stap in een proces dat al 10 jaar gaande is om het teeltproces te verduurzamen.

Zeker 95% van het Plus huismerkassortiment gesneden groenten heeft vanaf begin 2023 het PlanetProof keurmerk. Het gaat om circa 150 artikelen zoals gesneden en gewassen bloemkool, andijvie en (maaltijd)salades. De tuinders die zijn aangesloten bij het keurmerk werken aan een schonere lucht, vruchtbare bodem en goede waterkwaliteit. Er wordt aandacht besteed aan meer natuur op het teeltbedrijf, gescheiden afval verwerken en het beperken van energieverbruik. Met het keurmerk werken tuinders naar een teelt toe die in evenwicht is met de draagkracht van onze planeet. Zij zetten steeds stappen om de aarde minder te belasten. De eisen voor On the way to PlanetProof worden elk jaar herzien en als het nodig is, aangescherpt*." 

Stefanie de Kool, Programmanager Plantaardige agroketens bij SMK, is enthousiast over deze stap van Plus: “Het schap met gesneden groenten was nog de ontbrekende schakel in het aanbod van duurzamer geproduceerde en met On the way to PlanetProof gecertificeerde groenten. Het maakt dat consumenten bij Plus een nóg ruimer aanbod krijgen voor het maken van een duurzamere keuze.”

Steeds meer producten bij Plus On the way to PlanetProof
Producten met het On the way to PlanetProof keurmerk zijn duurzamer geproduceerd. Ze zijn daardoor beter voor natuur en milieu. Consumenten komen het keurmerk bij Plus al tegen op veel zuivelproducten zoals melk, yoghurt, boter en kaas. En ook op champignons en eieren.

*Bron: SMK - Stichting Milieukeur


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven