Chinese e-commerce gigant JD opent eerste distributiecentrum in Nederland

Portugal: Jeronimo Martins kwartaalwinst stijgt met 66% tijdens lockdowns
De Portugese retailer Jeronimo Martins verklaarde dat de nettowinst over het eerste kwartaal met tweederde is gestegen tot € 58 mln, omdat belangrijke markt Polen een bescheiden stijging van de afzet heeft veroorzaakt tijdens de lockdowns daar en in eigen land. Portugal's op één na grootste retailer waarschuwde echter dat er nog steeds onzekerheid bestaat over mogelijke verdere beperkingen in de landen waar het bedrijf actief is. Het bedrijf liet weten dat het van plan was om de investeringen te verhogen tot € 700 mln dit jaar (van € 470 mln in 2020), waarvan 60% in Polen, waar zijn Biedronka-eenheid de grootste foodretailer is, maar waarschuwde opnieuw dat lokale beperkingen het plan zouden kunnen beïnvloeden. De afzet in januari-maart steeg 1,5% van het jaar daarvoor tot € 4,8 mld, met een 3,9% stijging in Polen die een 0,8% daling bij zijn belangrijkste binnenlandse supermarktketen Pingo Doce compenseerde.
Bron: reuters.com 

Zweden: ICA Gruppen boekt gemengde resultaten in eerste kwartaal
De Zweedse ICA Gruppen heeft een handelsupdate over het eerste kwartaal gepubliceerd, waarin wordt opgemerkt dat het bedrijf op sommige gebieden nog steeds financiële problemen ondervindt als gevolg van de pandemie, maar ook groei laat zien op gebieden zoals online afzet. Het geschatte totale effect van de pandemie op het geconsolideerde bedrijfsresultaat voor het eerste kwartaal is ongeveer -€ 1,9 mln. De winst over het eerste kwartaal van dit jaar bedroeg € 97,2 mln, inclusief het nettoresultaat van desinvesteringen en bijzondere waardeverminderingsverliezen, in totaal € 2,5 mln.
Bron: esmmagazine.com 

JD opent distributiecentrum in Nederland
De Chinese e-commerce gigant JD gaat een nieuw distributiecentrum openen in Nederland. De B2C online retailer zal een locatie openen die 18.000 m² groot is. Tweederde van deze ruimte zal worden gebruikt voor magazijnopslag. 350 m² is bestemd voor kantoorruimte. Het nieuws is bekendgemaakt door logistiek vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar DHG. DHG: "Net als andere grote wereldspelers ziet ook JD.com kansen in Europa en huurt het zijn eerste distributiecentrum in Nederland."
Bron: ecommercenews.eu 

Tesco eerste Britse retailer die financiering voor duurzaamheidsgerelateerde aanbodketen gaat aanbieden
Tesco wordt de eerste Britse retailer die zijn toeleveringsketen financiert op basis van duurzaamheid. Tesco hoopt zo meer toeleveranciers aan te moedigen om wetenschappelijk onderbouwde emissiereductiedoelstellingen te onderschrijven.
Bron: tescoplc.com 

Spanje: Eroski koopt 8% meer in Baskenland
De Spaanse retailer Eroski heeft vorig jaar 8% meer lokale producten van telers in Baskenland ingekocht, voor een bedrag van meer dan € 205 mln. Eroski werkt samen met bijna 300 kleine telers in Baskenland om ongeveer 9.000 artikelen in te kopen. De producten hebben een prominente plaats in zijn winkels, vooral seizoensgebonden groenten en fruit, aldus de retailer. De keten zag ook de omzet van groenten uit Baskenland met 20% groeien sinds het in 2019 begon met zijn lokale inkoop.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Co-op schaft alle plastic tassen voorgoed af
De Co-op heeft aangekondigd plastic tassen "voorgoed" te verwijderen uit al haar winkels in een poging om plastic afval te verminderen. De supermarkt zegt dat veel shoppers regelmatig duurzame tassen kopen om slechts één keer te gebruiken, wat leidt tot een stijging van de plasticproductie. Voor de productie van duurzame tassen is meer plastic nodig dan voor de conventionele wegwerptassen.
Bron: retailgazette.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven