Pink Lady Food Photographer of the Year 2021

's Werelds beste foodfoto's gelauwerd

Taste, een voor onze tijd teder en subtiel krachtig beeld, van de Chinese fotograaf Li Huaifeng, heeft de algemene prijs gewonnen van Pink Lady Food Photographer of the Year 2021, 's werelds toonaangevende viering van de kunst van voedselfotografie en -film. De foto, genomen in Licheng, Shanxi, op een warme en zonnige dag, toont een jong gezin dat de vreugde deelt van het bereiden van eten.

Taste door Li Huaifeng, algemene winnaar van Pink Lady Food Photographer of the Year 2021

Caroline Kenyon, directeur en oprichter van de Awards: "Deze foto is technisch uitstekend door het gebruik van licht en compositie, maar wat hem naar het niveau van historisch belang tilt, is de diepte van zijn verhaal en emotie. Het vertelt over een jaar van isolement en binnen leven, leven in de kleine gemeenschappen van directe familie. Hier baadt de scène in liefde, met echo's van Madonna en kind. Een uitzonderlijke opname die perfect aantoont dat fotografie niet hoeft te choqueren of te verontrusten om groots of gedenkwaardig te zijn. Dit prachtige beeld blijft in het geheugen hangen."

De beperkingen van de pandemie hebben de festiviteiten niet in de kiem gesmoord. De winnaars werden bekendgemaakt door Fred Siriex, in een spannende Awards-ceremonie die op dinsdag 27 april live werd gestreamd op het YouTube-kanaal van de wedstrijd. Het werd bekeken door een publiek over de hele wereld, waaronder beroemdheden uit de wereld van voeding en fotografie.

Phil Turnbull, CEO van APAL, eigenaar van Pink Lady en hoofdsponsor van de Awards sinds 2011: "2021 is een heel speciaal jaar voor Pink Lady Food Photographer of the Year. Op de tiende verjaardag van de wedstrijd is het geweldig dat er een recordaantal inzendingen is binnengekomen. Bijna 10.500 inzendingen werden ingediend uit meer dan 70 landen over de hele wereld. Naarmate het bereik van de wedstrijd verder groeit, blijft het een echt wereldwijde inspiratiebron en viering van de kunst van foodfotografie."

Naast de bekendmaking van de winnaars werd ook de zeer prestigieuze Outstanding Achievement Award uitgereikt aan het World Food Programme. "Hun gebruik van fotografie om hun werk uit te leggen op plaatsen van gevaar en ontbering over de hele wereld is buitengewoon. De pandemie heeft de wereldwijde behoefte aan hun steun, die wordt omschreven als een 'hongersnood van bijbelse proporties', exponentieel doen toenemen. We zijn vereerd dat we al een aantal jaren samenwerken met het World Food Programme en het is geweldig dat Rein Skullerud, hoofd van hun foto-eenheid, een heroïsche fotograaf in zijn eigen recht, de prijs namens het WFP in ontvangst neemt."

De tentoonstelling van de finalisten van 2021 gaat in première in The Royal Photographic Society, een van 's werelds oudste fotoclubs, in Bristol. De tentoonstelling loopt van 20 november tot 12 december 2021. De toegang is gratis.

Om de online galerij van alle finalisten van 2021 te bekijken, ga naar: www.pinkladyfoodphotographeroftheyear.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven