Roemenië: top-5 supermarkten 82% marktaandeel in 2024

'One Family, One Vision': Spar Scotland kondigt tweede virtueel evenement aan
Spar Scotland gaat op 23 september 2021 een virtuele beurs organiseren. Tijdens het evenement zal Spar Scotland leveranciers, retailers en collega's bijpraten over hun plannen om hun bedrijf verder te ontwikkelen in een post-pandemische wereld. Het thema van het evenement dit jaar is 'One Family, One Vision'.
Bron: spar-international.com 

Jerónimo Martins kondigt bonussen ter waarde van € 11 mln aan voor Portugese werknemers
De Portugese retailer Jerónimo Martins heeft plannen bekendgemaakt om ongeveer €11 mln te investeren in een buitengewone jaarlijkse bonus voor 23.000 van zijn werknemers in winkels en distributiecentra in het hele land. De bonus, die deze maand naast het loon van de werknemers wordt uitbetaald, is een erkenning van het "werk en de bijdrage van deze werknemers aan de resultaten van de groep, met name in een jaar dat zo uitdagend is als 2020", aldus de retailer.
Bron: esmmagazine.com 

Roemenië: top-5 supermarkten op weg naar 82% marktaandeel in 2024
De strijd om de toppositie in de moderne foodretail in Roemenië wordt heviger, en de grootste spelers groeien voortdurend en worden groter. De vijf machtigste groepen Schwarz (Kaufland en Lidl), Carrefour, Profi, Mega Image (Ahold-Delhaize) en Auchan zijn goed voor 72% van de bijna € 15 mld jaarlijkse omzet van de moderne retail.
Bron: agroberichtenbuitenland.nl 

Zweeds Axfood: Solide kwartaal met verbeterde winstgevendheid
Axfood heeft een solide eerste kwartaal achter de rug met groei ondanks hoge vergelijkingscijfers, alsmede een hogere winst en verbeterde winstgevendheid. De Willys-keten en de franchisewinkels van Hemköp bleven sterker groeien dan de markt en Dagab liet opnieuw een indrukwekkende productiviteit zien. Tegelijkertijd is er blijvende aandacht voor de ontwikkeling van het bedrijf en zijn er grote stappen gezet op het gebied van duurzaamheid.
Bron: axfood.com 

VK: Winkelen in 10 minuten: De nieuwe strijd in de supermarktbranche
"Ik ben verbaasd dat sommige grote supermarktketens dit nog niet eerder hebben gedaan," zegt tevreden klant Kiran Wylie. "Om binnen 10 minuten levensmiddelen van supermarktkwaliteit te kunnen krijgen, is erg aanlokkelijk". De 28-jarige communicatiemanager woont in Hackney, een van de Londense stadsdelen die het nieuwe slagveld van de boodschappen vormen. Als je in het juiste deel van het land woont, kun je nu een beroep doen op een hele reeks op apps gebaseerde systemen die beloven je binnen 10 tot 15 minuten boodschappen te bezorgen. Behendige start-ups met namen als Weezy, Gorillas en Dija beloven onmiddellijke leveringen zonder vervangingen. Kiran heeft ze alle drie geprobeerd, maar vindt Dija het beste omdat met deze app makkelijker te navigeren is.
Bron: bbc.com 

VK: Achterkleinzoon van John Lewis-oprichter ontvangt gouden handdruk van € 1,76 mln
De achterkleinzoon van de oprichter van John Lewis heeft een afscheidscheque ontvangen van iets meer dan € 1,76 mln, een bedrag dat hoger is dan het jaarsalaris van de voorzitter van de retailer. Volgens het jaarverslag overhandigt de John Lewis Partnership aan Patrick Lewis, de laatst overgeblevene van de familie in het bedrijf, een uitbetaling ter waarde van€ 1,76 mln. Lewis, die meer dan 26 jaar bij het partnership heeft gewerkt, trad eind vorig jaar af als financieel directeur na een reorganisatie van het hoofdkantoor waarbij 1500 banen werden geschrapt.
Bron: retailgazette.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven