Plukkers vinden via TikTok

Een tech-start-up in Gisborne helpt tegen het tekort aan plukkers in Nieuw-Zeeland door gebruik te maken van het sociale mediaplatform TikTok om honderden vacatures te vervullen. Het bedrijf, opgericht door Candice Pardy uit Gisborne, heeft een drie tot zes maanden durende social media-campagne geïntroduceerd. Het doel is om honderden tuinbouwvacatures rond Gisborne en de rest van Nieuw-Zeeland in te vullen.

Hoofd van marketing en gemeenschap Kristy Burden: "De influencers hebben een gecombineerde TikTok aanhang van meer dan 2,9 mln @uncletics, @unclejacktai, @judaxx, @whoisbuskey & @nixonsto en veel Gizzy locals maken daar tijdens de maaltijdpauzes graag foto's mee."

"We brachten een paar uur door met het bezoeken van verschillende boomgaardlocaties in de regio, waar het team van content creators een verscheidenheid aan spannende content voor ons regisseerden en monteerden. Het maken van de content ging snel; deze jongens kunnen in een paar minuten een definitieve versie produceren."

Jobloads is een banenmarktplaats die mensen helpt zingeving te vinden en optimaal te functioneren op het werk. De app stelt respect voor de mensenrechten van elke werknemer in de aanbodketen centraal. Burden vertelde gisborneherald.co.nz dat de nieuwe campagne, die onafhankelijk is van de overheidscampagne Help the Harvest om plukkers te werven, drie tot zes maanden zal gaan duren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven