Keniaanse aardappeloogst geraamd op 2,5 miljoen ton

De Keniaanse aardappeloogst zou in 2021 kunnen uitkomen op 2,5 miljoen ton, tegenover de geraamde 2 miljoen ton in 2020, aldus functionarissen uit de sector. Wachira Kaguongo, directeur van de National Potato Council of Kenya (NPCK), heeft verklaard dat zowel de opbrengsten als de vraag vorig jaar werden getroffen door de gevolgen van de pandemie.

Kaguongo zei dat het grootste deel van de aardappelen in het land wordt geteeld onder regenachtige omstandigheden, wat leidt tot een grotere kwetsbaarheid van het gewas. Hij riep telers op om prioriteit te geven aan het gewas, dat zeer lucratief is omdat het twee keer per jaar kan worden geoogst.

Hij benadrukte dat Kenia het potentieel heeft om de totale aardappelteelt aanzienlijk te verhogen, maar dat het land wel met een groot aantal uitdagingen wordt geconfronteerd. Volgens de NPCK is aardappel het tweede basisgewas na maïs en speelt het een belangrijke rol in de voedselzekerheid door het bevorderen van meer variatie in het Keniaanse eetpatroon.

Bron: africa.cgtn.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven