Groenten- en fruitexpediteur Konstantin Popov richt onlineplatform Dako Log op

Vanwege de lockdown en moeilijkere algemene omstandigheden heeft ook de logistieksector het momenteel moeilijk. Zo ook PS Food Logistics GmbH, specialist op het gebied van groenten- en fruittransporten, gevestigd in het Duitse Neckarsulm.

De moeilijkere situatie heeft directeur Konstantin Popov ertoe bewogen om samen met zijn branchecollega's meerdere online-initiatieven in het leven te roepen. Het doel hiervan is om de verschillende fases binnen de leveringsketen beter aan elkaar te koppelen en hiermee de krachten te bundelen.

Bijna een jaar na de eerste uitbraak van het coronavirus heeft Konstantin nu de tijd genomen om terug te kijken op een bewogen jaar. "Tijdens de eerste lockdown hebben vooral het inreisverbod en de daaropvolgende onzekerheid in de branche het ons moeilijk gemaakt. Het aantal opdrachten was duidelijk kleiner dan anders. Ook nu tijdens de tweede lockdown is het aantal opdrachten voor ons als expediteurs eerder bescheiden", vat Konstantin samen. 

Een netwerk vormen van de gehele leveringsketen
Het bundelen van krachten en nauwe samenwerking zijn volgens Konstantin ook op de lange termijn de sleutel tot succes. Daarom heeft hij samen met zijn zakenpartner enkele weken geleden het onlineplatform Dako Log gecreëerd. Op de vrachtbeurs moet ook na de crisis geen sprake zijn van dumpingprijzen, het moet er daar eerlijk aan toe gaan, pleit men. "DAKO LOG is een webgebaseerd businessplatform voor de transport- en levensmiddelen-logistiekbranche met een focus op procesoptimalisatie. Het aanbieden van vracht- en laadruimte is een vast bestanddeel van ons businessplatform."

Het project focust zich echter niet alleen op expediteurs en transportbedrijven, maar op alle niveaus van de leveringsketen. "We willen zowel telers en handelaren alsook logistieke dienstverleners met elkaar verbinden. De teler kan zich bij ons aanmelden en weet dan binnen de kortste tijd wat hem markttechnisch gezien te wachten staat. Concreet willen we op moderne wijze het complete proces, van inkoop tot uitlevering, vereenvoudigen en digitaliseren. Er wordt in de levensmiddelensector nog te vaak gebruik gemaakt van traditioneel communicatiemiddelen, zoals bijvoorbeeld de fax."

DAKO LOG focust zich in eerste instantie puur op de Duitse markt. Er zal echter in de nabije toekomst ook een Engels platform voor de internationale sector gelanceerd worden, bevestigt Konstantin.

Aankomend oogstseizoen
Onafhankelijk van alle toekomstgeoriënteerde initiatieven ziet Konstantin de aankomende Duitse oogst eerder kritisch tegemoet. "Het is moeilijk te voorspellen wat er nog op ons afkomt. We moeten simpelweg afwachten hoe het seizoen zal verlopen. Vooral bij de traditionele Duitse producten, bijvoorbeeld asperges en zachtfruit, reken ik ook dit jaar op lagere afzetcijfers. Want nieuwe inreisverboden zijn naar mijn idee niet uit te sluiten. Ook in 2021 luidt het dus: observeren, analyseren, handelen."

Voor meer informatie:
PS Food Logistics GmbH 
Konstantin Popov
Amselweg 5
74172 Neckarsulm
Tel: +49(0)7132/91 93 9-0
Fax: +49(0)7132/91 93 9-299
info@psfood.de  
www.psfood.de 

DAKO LOG Communication Systems GmbH
Heiner-Fleischmann-Str. 6
74172 Neckarsulm
Tel.: +49 (0) 7132/36 994-00
Fax: +49 (0) 7132/36 994-49
E-mail: info.de@dakolog.com 
Internet: www.dakolog.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven