Zeer sterke vraag bij aanvang Egyptisch knoflookseizoen

De vraag naar Egyptische knoflook is dit seizoen zeer sterk ondanks het feit dat er momenteel alleen kleinere maten beschikbaar zijn. Vorig jaar kreeg een exporteur de kans om nieuwe markten in Noord-Amerika te betreden. Het bedrijf hoopt dat het nieuwe seizoen even voorspoedig zal verlopen als het voorgaande. 

Ahmed Adel, directeur van Global Veg Egy, heeft hoge verwachtingen voor het komende Egyptische knoflookseizoen. "Het huidige seizoen hangt samen met het voorgaande. Vorig jaar was de vraag naar Egyptische knoflook zeer sterk vanwege de uitbraak van de pandemie. Dit gold zowel voor verse als gedroogde knoflook. Hierdoor kreeg ons bedrijf de mogelijkheid om nieuwe markten te betreden, zoals de VS en Canada, naast onze bestaande markten, Europa, Taiwan, Brazilië en Australië. Momenteel ervaren we net zoals elders ter wereld problemen met de logistiek. Het coronavirus heeft tot vertragingen van zowel het zee- als luchttransport geleid."

Aangezien het seizoen sterk van start is gegaan, is de verwachting dat de prijzen het hele seizoen aan de hoge kant zullen blijven. Adel licht dit toe: "Het lijkt erop dat de sterke vraag bij aanvang van het seizoen aan zal houden. Klanten wachten niet op grotere maten en we zijn al begonnen met het leveren van kleine maten, zoals 35+.  Dit biedt de zekerheid dat de prijzen gelijk blijven aan vorig jaar en dat is gunstig voor ons. De knoflook wordt momenteel uitsluitend per luchtvracht verzonden en alleen Europa en Rusland kunnen deze hogere transportkosten betalen en dan met name Nederland en Duitsland. Frankrijk zal binnenkort ook met de import starten, maar op deze markt bestaat er een voorkeur voor grotere maten. 

De hoge prijzen zijn niet alleen het gevolg van de vraag. Nu het knoflookareaal in Egypte is gegroeid, zijn de prijzen voor knoflookzaden ook gestegen. "Ik verwacht dat het een goed jaar zal worden voor Egyptische knoflook. Zeker nu consumenten zich bewust zijn van de natuurlijke antibiotische eigenschappen van knoflook. Dit jaar is het knoflookareaal groter dan vorig jaar en hierdoor zijn de prijzen van zaden gestegen. In combinatie met de sterke vraag kan dit betekenen dat de knoflookprijzen dit jaar hoger zijn. Bij Global Veg Egy zijn we zelf verantwoordelijk voor het gehele proces, van het planten en oogsten tot aan het verpakken en verladen van het product. We bieden onze klanten altijd een redelijke prijs voor de kwaliteit waar zij om vragen," zegt Adel tot slot. 

 

Voor meer informatie: 
Ahmed Adel
Global Veg Egy
Tel: ‪+201126684494
Email: ‪‪‪‪‪Sales@globalvegy.com‬‬‬‬‬  
www.globalvegy.com ‬‬‬‬ ‬ ‬

Edgar Gunther
Global Veg Egy (German contact)
Tel: + 49 157 517 51475


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven