Rechtstreekse Maersk verbinding Midden-Oosten/Middellandse Zee/Centraal-Rusland

Op 21 december 2020 zijn de eerste koelcontainers uit Mersin (Turkije), met een trein van Ruscon (onderdeel van Delo Group), een van de grootste Russische containertransportbedrijven, vanuit de haven van Novorossiysk op weg gegaan naar terminal Selyatino in Moskou. Twee dagen later kwamen de containers aan op Selyatino in Moskou en werden ze veilig bij de klanten afgeleverd.

Zsolt Katona van Maersk: "In het verleden werden importcontainers ofwel over de weg afgeleverd of gestript in Novorossiysk en vervolgens met bestelwagens verder vervoerd naar binnenlandse locaties. Dit was de eerste keer dat A.P. Moller-Maersk pionierde in het end-to-end leveren van vers fruit van het oostelijke Middellandse Zeegebied naar Moskou per spoor en in dezelfde containers als waarin ze in de Russische haven waren gelost."

Deze nieuwe intermodale koude ketenoplossing wordt mogelijk gemaakt door Russian Railways JSC, die de spoorweginfrastructuur en commerciële ondersteuning voor deze nieuwe cold chain-corridor levert. Reefer-specialist Polar Star zorgt voor de stroomvoorziening van de containers tijdens het hele traject per spoor.

De nieuwe logistieke oplossing van Maersk is ontworpen om de Russische voedingsmarkt te laten groeien door verbeterde prestaties binnen de aanbodketen en minder handling van bederfelijk fruit.

Yulia Krymova van winkelketen Magnet: "We zien het hele jaar door een gestaag groeiende vraag van onze klanten naar AGF. Daarom streven we ernaar onze versproducten van de best mogelijke kwaliteit in onze winkels in heel Rusland te leveren. De introductie van een rechtstreeks traject voor levering van de haven van Novorossiysk naar Moskou zal de beschikbaarheid en versheid van importfruit in onze schappen aanzienlijk verbeteren, vooral wanneer het aanbod van lokale leveranciers beperkt is door seizoensgebonden factoren."  

Katona: "We streven ernaar Magnet en al onze klanten vaste vertrek-, aankomst- en transittijden aan te bieden, een volledig beveiligd transport, een reefer die de toestand van de goederen tijdens de hele reis bewaakt met behulp van ons RCM (Reefer Container Management) tegen een concurrerende en voorspelbare prijs."

Maersk verwacht dat deze nieuwe intermodale dienst de koelketen van het Midden-Oosten en de Middellandse Zee tot Centraal-Rusland zal transformeren en goed is voor meer dan 50.000 containers per jaar.

Voor meer informatie:
Concepción Boo Arias
Press Officer Maersk
+45 24495026
Concepcionboo.arias@maersk.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven