With Lof

Minder witlofverspilling met witlofklep

Tholen – Om de houdbaarheid van witlof in de supermarkt te verbeteren, kwamen de jonge ondernemers van de studenten startup With Lof met het idee van de witlofklep. Door de witlof in het schap uit het felle licht te houden, verkleurt deze namelijk minder snel en blijft de kwaliteit behouden.

Witlof bij de groenteboer en supermarkt verkleurt immers snel als het paarse folie ervan afgaat. De verkleuring zorgt op zijn beurt weer voor een bittere smaak. Jaarlijks wordt er om die reden zo’n 5,2 miljoen kilo witlof in de Nederlandse supermarkten weggegooid.

40% minder verspilling
Dat kan anders, dachten Daniël, Martijn, Julia en Lisanne, alle vier student aan de Universiteit van Amsterdam en oprichters van With Lof. Met de witlofklep die zij bedachten, kan men immers het product in de winkel beschermen tegen het licht zonder dat de winkelier daarvoor aan uitstalling van het product moet inleveren. “De eerste kleppen leverden we in week 46 af bij onze eerste klanten, een aantal franchisebedrijven van Albert Heijn,” vertelt Martijn Kuiper, een van de initiatiefnemers. “Ook van andere supermarktketens krijgen we nu orders binnen. Uit de eerste resultaten blijkt dat supermarkten hiermee ruim 40% minder witlof moeten weggooien tegenover een verkoop die gelijk blijft.”

Voedselveiligheid
Het concept lijkt simpel en doeltreffend maar Martijn geeft aan dat er toch nog wat meer komt kijken bij de vervaardiging van deze kleppen. “Zo heb je binnen de AGF te maken met strenge eisen rond hygiëne en voedselveiligheid,” licht Martijn toe. “De witlofklep, die wij hebben ontworpen, voldoet aan die eisen. We hebben inmiddels ook patent aangevraagd op ons ontwerp dat perfect past op de standaard-afmetingen van groentekratten. De With Lof klep kan op het bestaande krat geklikt worden waarin de witlof wordt aangeleverd.”

Andere soorten groenten en fruit
Als het aan With Lof ligt blijven de oplossingen om groenten en fruit langer te bewaren niet alleen beperkt tot witlof. “Voor andere soorten groenten en fruit zijn de omstandigheden in de winkel ook niet altijd ideaal voor het behoud van de kwaliteit.”

Voor meer informatie:
With Lof
www.with-lof.com
Telefoon: 0657786123


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.