Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Servië: overeenkomst belastingvrije uitvoer AGF naar EU met vijf jaar verlengd

AGF-producenten en -exporteurs uit Servië en andere landen van de westelijke Balkan zullen hun goederen de komende vijf jaar belastingvrij aan de klanten van de EU blijven verkopen. Naast appels, pruimen en zoete maïs zullen ook aardappelen, courgettes, champignons, druiven, abrikozen, kersen, morellen, nectarines, perziken, aardbeien, noten, meloenen en diverse citrussoorten vrij van rechten kunnen worden geëxporteerd.

Het besluit van de EU over de autonome handelsmaatregelen, dat om de vijf jaar wordt verlengd, is door het Europees Parlement aangenomen en door de Raad van de EU op voorstel van de Europese Commissie geratificeerd. Het werd gepubliceerd in het Publicatieblad van de EU en trad in werking op 22 december 2020.

Volgens het besluit zullen de huidige handelsvoordelen voor de uitvoer van producten die niet onder de stabilisatie- en associatieovereenkomst (SAO) vallen en die waarvoor de SAO-bepalingen minder gunstig zijn, tot eind 2025 van kracht zijn. De maatregelen bieden waardevolle steun aan de regionale Servische economie, die verder gaat dan de bilaterale vrijhandelsovereenkomsten met de Westelijke Balkan. De maatregelen vertegenwoordigen een besparing van bijna 24 miljoen euro aan rechten en zullen bijzonder nuttig zijn voor met name kleinschalige telers.

Bron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum: