"2020 is wederom een veel bewogen maar ook een succesvol jaar voor Van Amerongen welke grootse stappen heeft gemaakt richting een nog betere en natuurlijkere bewaring", zo vertelt Wim van den Berg, eigenaar van Van Amerongen. Afgelopen jaar heeft het bedrijf uit Tiel net zo als jaar ervoor weer meer dan 1000 fruit bewaarcellen aangesloten op hun CA techniek. "Het internationale partner netwerk en de goede samenwerking waren ontzettend belangrijk en key in deze tijd om dit ook dit jaar weer voor elkaar te krijgen. We zijn hier ook erg dankbaar voor en trots op onze partners en zijn ook van plan deze goede lijn door te zetten."

Nieuwe ontwikkelingen in Dynamisch CA bewaren (ACR)
Naast de verkoop is het voor Van Amerongen ook een bewogen jaar geweest omtrent innovaties. Zo heeft het bedrijf veel tijd en aandacht besteed in productontwikkeling, doorontwikkeling van het My Fruit sturingssysteem en het dynamisch bewaren, oftewel ACR. In Zuid Afrika zijn er dit jaar met het ACR systeem peren (Pachman triumph, Forel) bewaard voor 8 maanden met een zeer goed resultaat zonder een naoogst middel te gebruiken. Dit geeft erg veel perspectief voor de toekomst om het fruit op een veiligere en natuurlijke manier te kunnen bewaren.

De groei in de vraag naar Dynamisch bewaren was er al en daar hebben de nieuwe ontwikkelingen ook zeker aan bijgedragen. Voorheen was ACR alleen toegestemd aan het bewaren van appels en peren maar heeft nu ook al zijn intrede gemaakt in de kiwi bewaring. Onlangs heeft Van Amerongen een groot project opgeleverd in New Zeeland waar meer dan 17.000 ton aan kiwi’s bewaard kunnen worden met ACR om dynamisch te kunnen bewaren om zo de kwaliteit beter en langer te kunnen waarborgen gedurende de bewaring. De klant maakte al gebruik van ACR om kiwi’s te bewaren. Hier werd al gebruik van gemaakt maar na tevredenheid over de behaalde resultaten heeft Van Amerongen opdracht gekregen om het systeem voor de tweede keer uit te breiden. We zijn een tijdje minder zichtbaar geweest in deze regio maar sinds de oprichting van ons eigen kantoor in Australië onder leiding van Ramzi en Chris zien we het weer de goede kant op gaan en kunnen we onze klant ook de service bieden die ze daar nodig hebben en van ons verwachten.

Productontwikkeling en nieuwe markten
Het motto van Van Amerongen is nog steeds “We fight food waste” en zal dit komend jaar ook nog steeds blijven doen kijken naar de visie voor 2021. Zo wordt aangegeven dat de ontwikkeling van nieuwe producten verder zal gaan en hopen binnenkort met een nieuw product op de markt te komen die de export van fruit makkelijker maakt doordat er grotere afstanden overbrugt kunnen worden op zee. Naast nieuwe producten zal er ook focus komen op nieuwe en groeimarkten zoals:

  • het bewaren van uien waarbij het ook steeds belangrijker zal worden om zonder chemicaliën de kwaliteit te kunnen behouden.
  • de groeiende vraag naar onze hands-on onderzoeksystemen om op locatie zodat, operators en kwaliteitsmedewerkers onderzoeken kunnen uitvoeren op kleine schaal en zo ook de bewaarbaarheid van het fruit kunnen volgen.
  • Het verder door ontwikkelen van het My Fruit sturingssyteem.

"Zo zitten er al een aantal belangrijke updates aan te komen in het sturingssysteem waardoor het onder andere mogelijk wordt informatie over het verloop van de fruitkwaliteit gedurende de bewaring te monitoren en registreren. Hierdoor kunnen we de bewaarprotocollen optimaliseren waardoor het fruit nog veiliger bewaard kan worden. Met het verkopen machines en meet- en regelapparatuur willen we bijdragen aan het verminderen van kwaliteit en voedsel verlies", aldus Wim. Met de aanstelling van nieuwe werknemers wil Van Amerongen meer aandacht besteden richting het oostelijk halfrond in gebieden waar wij zien dat dit nodig is. Met onze kennis en techniek proberen we telers te voorzien van advies en proberen we samen met hen tot nieuwe oplossingen te komen voor een betere bewaring en eerlijkere prijzen voor de telers."

Voor meer informatie:
Van Amerongen CA Technology
Biezenwei 6
4004 MB Tiel, The Netherlands 
+31 344 670 570
info@van-amerongen.com 
www.van-amerongen.com