“Het was een jaar vol verrassingen, schommelingen en onzekerheden,” vertelt Jos Derijk, directeur van Marcelissen. “Begin januari keek iedereen positief uit naar het nieuwe jaar. Fruit Logistica bracht in februari een groot aantal mooie kansen. Daarnaast volgden Sjoerd (Treuen) en ik, Guus (Treuen) op om Marcelissen te leiden. Guus bleef gelukkig wel behouden als Technisch adviseur & Senior consultant binnen Marcelissen. Op het moment dat Sjoerd en ik Marcelissen gingen leiden, stelden we duidelijke doelen en definieerden we een visie, missie en kernwaarden. Dit alles om duidelijk richting te geven aan het bedrijf. Om onze medewerkers deze concrete richting te laten voelen en ademen, zijn we onder de projectnaam “Het ontwikkelen van een gezond Marcelissen” sterk gaan investeren in kennis, groei én ontwikkeling van onze medewerkers.”

“Vervolgens kwam maart en opeens werd alles anders. Niet meer sporten, geen vrienden meer ontmoeten of klanten bezoeken. Grenzen werden gesloten, landen gingen in Lockdown en de Ic’s liepen in rap tempo vol. In onze bedrijfstak zagen veel klanten hun omzet enorm dalen of moesten verplicht sluiten (restaurants, catering etc.). Voor mij, aangezien ik net de leiding had genomen over dit innoverende en hartelijke familiebedrijf, voelde het als een ramp. Er kwam een terugval in orders, projecten werden uitgesteld en er was veel onzekerheid over hoe de rest van het jaar eruit zou zien. Maar gaandeweg het jaar kwam er gelukkig herstel voor Marcelissen. We ontwikkelden nieuwe technologieën, er kwamen nieuwe klanten bij en er waren nieuwe interessante initiatieven. Daarnaast konden we dit jaar een aantal nieuwe collega’s aannemen en het voelt alsof de nieuwe collega’s al jaren deel uitmaken van ons mooie team. We kijken dan ook erg uit naar het komend jaar.”

Zo loopt de verkoop van de nieuwe Sliver Remover volgens Marcelissen ‘als warme broodjes over de toonbank’. “Zowel in de industriële versie als de grootkeuken Sliver Remover zagen we een ongekend aantal bestellingen. Of het ligt aan het feit dat de rollen van alle Sliver Removers verstelbaar zijn tijdens het productieproces, een unieke toevoeging die alleen te vinden is op een Marcelissen Sliver Remover, of het feit de verstelbaarheid maar liefst 20(!) mm bedraagt. Iedereen is overtuigd van de kwaliteiten onze Sliver Removers.”

Naast de gebruiksvriendelijkheid zijn de Sliver Removers ook onderhoudsvriendelijker dan eerdere generaties of alternatieve machines. Zo hebben de slijtdelen een langere levensduur en zorgen de verbeterde onderhoudsmogelijkheden voor een kortere downtime en lagere onderhoudskosten, factoren die het verschil maken voor ieder efficiënt bedrijf.

Voor meer informatie:
Marcelissen
Blauwwater 14
5951 DB Venlo
+31 (0) 77 475 2002
info@marcelissen.nl    
www.marcelissen.nl