Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Multifunctionele snijder S88 Maxi, het neusje van de zalm

Al meer dan tien jaar vormen vers gesneden producten een nieuwe aankoopmogelijkheid voor consumenten die op zoek zijn naar gezonde, voedzame en gemakkelijk te eten producten. Tot de belangrijkste fruitverwerkers behoren Groot-Brittannië en Frankrijk, gevolgd door Duitsland en Italië. Het commerciële succes van deze producten is te danken aan verschillende factoren; de belangrijkste is waarschijnlijk de service die wordt geboden aan consumenten die zelf niet genoeg tijd hebben om maaltijden te bereiden.

S88 Maxi-snijder (klik hier voor de technische specificatie)

De Italiaanse firma PND presenteert in dit verband de SS8 Maxi, een snijmachine met een hoog technologisch gehalte die het mogelijk maakt om kleine vruchten, zoals appelen in partjes, en grote vruchten, zoals ananassen in plakjes, partjes en grote blokjes te snijden. De SS8 Maxi is zeer eenvoudig te hanteren, omdat hij weinig ruimte in beslag neemt en op wielen staat, zodat hij gemakkelijk kan worden verplaatst naar verschillende delen van de productieruimte. "Onderhoud is nul," zegt het bedrijf. Het is erg snel en gemakkelijk om het formaat te veranderen van bijvoorbeeld gesneden appel naar blokjes ananas.

Ananas op verschillende manieren gesneden

De SS8 Maxi is zeer gewild in Midden-Europa, waar de laatste jaren fruit de voorkeur krijgt als tussendoortje en als afsluiting van een maaltijd, vooral in de kantines van bedrijven, omdat het gezonder is dan andere producten. Zo wordt de keuze van de ananas in het koelschap met name geprefereerd vanwege de smaak en de kleur; dit laatste aspect is allesbehalve secundair, aangezien de ananasgele kleur in de bakjes opvalt en de kooplust stimuleert. Zelfs de gekozen vorm is cruciaal voor de consument: de partjes ananas worden in het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld individueel verpakt in tetrapaks en vervangt de keuze van meergranensnacks.

"Het lijkt misschien triviaal", zeggen PND-verkopers, "maar zelfs de grootte van de blokjes is iets wat goed bestudeerd is: het mag niet te klein zijn, anders proef je niets, noch te groot zodat het niet van je vork afvalt. Het moet letterlijk een "behapbare hap" zijn.

Het moet ook gezegd worden dat de ananas de voorkeur geniet in de versgesneden vorm, vanwege zijn resistentie tegen oxidatie: in tegenstelling tot appelen, verkleurt ananas langzaam, wat voordelig en commercieel aantrekkelijk is.

Voor meer informatie:
PND - Fruit Processing Machinery 
Via Brancaccio, 11
84018 Scafati (SA) - Italië
+39 818 509 368
info@pndsrl.it
www.pndsrl.it

Publicatiedatum: