Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Miedema AGF introduceert flower sprouts op stam

Nog meer spektakel op het bord met nieuwste spruitsoort

Tholen - Is het een kerstboom? Nee, maar met het nieuwste artikel van Miedema AGF kunnen chefs nog meer uitpakken op het bord. "We verkochten al groene en paarse spruiten op stam maar de flower sprouts op stam is nog niet eerder zo verkocht. We denken dat chefs zich hier echt mee kunnen onderscheiden", vertelt Joost van Altena van Miedema AGF.

Flower sprouts, ook wel kalettes of boerenkoolspruitjes genoemd, zijn al een aantal jaar op de markt. Joost: "Wat men veel doet met de spruitkooltjes is frituren, roerbakken en roosteren in de oven, maar je kunt ze dus ook aan de stam bereiden en uitserveren. Dat is erg mooi in de presentatie. Je creëert met het gerecht een wow-effect waar gasten nog lang over napraten en verder vertellen. Bovendien zijn spruiten op stam een perfect gerecht om klaar te maken voor take-away horen wij van chefs die het gebruiken."

De spruit op stam, zowel groene, paarse, als flower komen van teler Eelco van Putten uit Dirksland Zeeland. Naast de culinaire mogelijkheden hebben spruitkooltjes aan stam als voordeel dat ze langer te bewaren zijn ten opzichte van verpakte spruiten. 

Miedema AGF heeft het nieuwe artikel al uitgezet bij een aantal relaties en nu is het wachten op de feedback. "Restaurant de Kas heeft de eerste in ontvangst genomen en zij gaan er een mooi gerecht mee maken waarna wij de receptuur en foto’s ontvangen", besluit Joost.

Voor meer informatie
Joost van Altena
joost@miedema-agf.nl     

Miedema-AGF
T 020 6220048
M 06 55120580
www.miedema-agf.nl