Tholen - Het is appelen en peren vergelijken, maar de verschillen tussen de twee fruitsoorten zijn momenteel groot. "De afzet van alle appelen verloopt goed, of het nou Elstar, Jonagold, Boskoop of Cox is. Goede Elstar wordt voor een prijs rond 1 euro verkocht, voor goede Boskoop en Cox wordt zelfs 1,20 euro gegeven. De prijs van Jonagold is met 90 cent ook nog heel netjes", somt Erik Kieftenburg van MJ Pronk op.


Erik (links) met zijn collega's van M.J. Pronk

"Helaas laat de perenverkoop het momenteel een beetje afweten. Die verwachtingen waren hooggespannen, maar dat komt er nog niet helemaal uit. Er zijn gemiddeld toch wat meer peren geplukt dan aanvankelijk werd gedacht. De prijs van Comice voor de sortering 75/85 is nog redelijk op niveau, maar de sorteringen 65/70 en 70/75 zijn niet in trek.

"Bij de Conference-peren laten vooral de B- en C-sortering het afweten met een prijs rond de 30-40 cent en daar zijn er best veel van, want de peren vallen niet grof. De prijs van de A'tjes ligt wel wat hoger", constateert de handelaar. Hij verwacht dat de perenmarkt nog wel zal opleven. "We zitten tenslotte nog maar in sinterklaastijd en de markt kan zomaar omslaan. Voor deze prijs gaan de telers hun cel niet opentrekken."

Voor meer informatie:
Erik Kieftenburg
MJ Pronk
Groothandelsmarkt 2
1681 NN Zwaagdijk
erik@mjpronk.nl
www.mjpronk.nl