De Belgische horecabeurs Tavola verplaatst de maart editie 2021 naar maart volgend jaar, maar komt in 2021 wel met een tweetal alternatieven: Tavola Online in maart en een Taste of Tavola in september.

"De afgelopen weken hebben wij uiteraard de evolutie van de covid-19 pandemie heel nauwgezet opgevolgd om de juiste beslissingen te treffen voor onze exposanten, partners en bezoekers. Helaas zijn de laatste maatregelen van de Belgische overheid in die mate streng, dat de timings die op vandaag in het vooruitzicht worden gesteld ter ‘her-opening’ van de beurzen onder het handelsprotocol, ervoor zorgen dat het als niet realistisch ingeschat wordt om tegen midden maart een volwaardige editie van Tavola te kunnen organiseren. Hoezeer we het bijgevolg ook zelf betreuren, maar om nu al zekerheid en duidelijkheid te kunnen geven, hebben wij moeten beslissen om Tavola uit te stellen naar 20-21-22 maart 2022", aldus de beursorganisatie. 

Echter, om enerzijds in de tussentijd tóch te beantwoorden aan de wens van heel wat exposanten om hun producten en nieuwigheden aan klanten te kunnen voorstellen én/of om hen live te kunnen ontmoeten, & anderzijds om aankopers de kans te geven om ook al vóór Tavola 2022 unieke delicatessen te kunnen ontdekken, heeft Tavola 2 oplossingen ontwikkeld voor 2021:

1.   Tavola online
Met deze online productdirectory voor premium food & drinks willen wij aankopers uit retail en foodservice inspireren, en hen informeren over de fijne voeding en delicatessen op de markt.  Dit niet alleen om de periode tot maart 2022 te overbruggen, maar op permanente basis om de fine food professionals online met topproducten van onze exposanten te inspireren, en om contacten in de fine food community te boosten.  Bovendien worden in Tavola Online in het komende jaar enkele matchmakings georganiseerd i.s.m. Enterprise Europe Network. 

2.   A Taste of Tavola
Op 26-27-28-29 september 2021 vinden Broodway & Meat Expo plaats in Kortrijk Xpo. We breiden deze vakbeurzen voor de ambachtelijke bakkerij- en slagerijsector uit met één hall premium food & drinks, onder de noemer A Taste of Tavola.  Deze nieuwe, kleinschalige en exclusieve vakbeurs brengt dus in 2021 een selectie van delicatessen, als een voorproefje van Tavola, en focust zich in hoofdzaak op de Belgische aankopers uit de retail, groothandel, speciaalzaken en foodservice die traditioneel Tavola bezoeken.  Door de combi met Broodway & Meat Expo, is ineens ook een sterke opkomst verzekerd uit de ambachtelijke bakkerijsector en de ambachtelijke slagerijen/traiteurzaken.  Zo hoeven de exposanten van Tavola niet te wachten tot in 2022 om klanten en contacten te ontmoeten, en om hun nieuwe producten succesvol in de markt te zetten.  Anders dan bij de vertrouwde Tavola, wordt de hall ingericht met uniforme standen van 16m² en 32m² in een sfeervolle setting. 

We hadden de hele fine food community zéér graag reeds in maart willen verwelkomen…  Hoewel dit nu helaas niet lukt, kijken we er naar uit om in 2021 de 2 nieuwe concepten te realiseren: digitaal met Tavola Online en live met A Taste of Tavola in september 2021. 

Meer informatie hierover binnenkort op www.tavola-online.be & www.taste-of-tavola.be.