Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Markus Nöthen, Redpack Europe GmbH:

"Asperges verpakken is op zich geen uitdaging - het korte seizoen wel"

Het aspergeseizoen is traditioneel kort en intensief: de eerste asperges uit verwarmde teelt komen op zijn vroegst eind februari op de markt en op uiterlijk 24 juni is het seizoen ook weer voorbij. Juist daarom is het zo belangrijk dat het verpakken van asperges snel en betrouwbaar verloopt. Een uitdaging die verpakkingsmachine-producent Redpack graag aangaat.

"Asperges verpakken is op zich geen grote uitdaging", legt Markus Nöthen, distributieleider en operations manager DACH & Zuid-Tirol van het bedrijf, in een interview uit. "De asperges zijn zeer gelijkmatig, niet te lang of te dik, maar rollen tegelijkertijd ook niet weg. Zo kunnen we de edele groente met onze Redpack NTS met een zeer hoge snelheid van rond de 100 eenheden per minuut in flowpacks verpakken. Deze snelheid is een duidelijk voordeel van onze machines ten opzichte van de concurrentie.“

Het probleem voor veel telers, juist in Duitsland waar een groot deel van de asperges nog in boerderijwinkels verkocht wordt, is het korte seizoen: "Bij een seizoen van slechts enkele maanden per jaar is het voor veel telers moeilijk om in een eigen verpakkingsmachine te investeren. De NTS is daarbij echter niet alleen geschikt voor asperges, maar ook diverse slasoorten (mini-romana, witlof enzovoort) of zelfs kruiden kunnen verpakt worden."

Bovendien biedt Redpack de mogelijkheid om een machine uit de pool van gebruikte machines voor korte tijd te huren: "De NTS is weliswaar veelzijdig inzetbaar, maar we willen ook telers ter zijde staan waarbij deze machine niet het hele jaar door in hun portfolio past."

Ook in Groot-Brittannië, waar de bedrijfsgrootte meestal groter is en de afzet via supermarkten verloopt, is het korte seizoen een hindernis voor de aanschaf van een gespecialiseerde verpakkingsmachine. De actuele ontwikkelingen op de wereldmarkt zullen hier echter een invloed op hebben, denkt Markus: "In de toekomst zal hygiëne een hogere prioriteit op de groenten- en fruitafdeling hebben. Een verpakking beschermt tegen ziekteverwekkers en verlengt bovendien de houdbaarheid van verse producten. Asperges vormen traditioneel een groentensoort die dagvers gekocht wordt, vanwege de pandemie doen de consumenten echter vaker weekinkopen. De extra lange houdbaarheid komt daarbij heel goed uit."

"Na een jaar als 2020 denkt iedereen er iets meer over na wie er voor de aankoop - of het nou in de supermarkt, op de weekmarkt of in de boerderijwinkel is – met de levensmiddelen in contact is gekomen. We proberen met onze verpakkingsoplossingen een goede middenweg tussen hygiënische zekerheid en zo gering mogelijke verpakkingskosten te bieden“, zegt Markus afsluitend.

Voor meer informatie:
Dr. Markus Nöthen
Redpack Europe GmbH
Ringstr. 19
56307 Dernbach (Neuwied)
Tel: +49 (0) 2689 - 925 9298
info@redpackmaschinen.de
www.redpackmaschinen.de

Publicatiedatum: