Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

TopControl biedt oplossingen voor optimalisatie verpakkingsproces

Het jaar 2020 gaat de boeken in als een bijzonder moeilijk jaar dat in het teken stond van de pandemie. Juist in deze tijden heeft het Italiaanse TopControl met haar hardware- en softwareoplossingen vele verwerkingsfaciliteiten een helpende hand toegestoken. De voedingsindustrie heeft alle zeilen bijgezet om te zorgen dat de bevolking 24 uur per dag kon worden voorzien van versproducten.

De belangrijkste uitdaging in deze tijd is om de inzet van het personeel te optimaliseren en de veiligheidsafstand tussen de werknemers te garanderen. Dit impliceert een grotere behoefte aan automatisering van de verschillende processen binnen de voedselverwerkende productie. De weeg-, etiketteer- en verpakkingsmachines moeten zelfs met weinig personeel gemakkelijk te gebruiken zijn.

Automatisering is de toekomst
TopControl heeft de beste oplossingen voor deze behoeften. Het bedrijf uit Zuid-Tirol is gespecialiseerd in het creëren en installeren van hardware- en softwareoplossingen om de productiviteit van de verschillende processen te verhogen. Elk project kan worden aangepast aan de behoeften van de individuele klant dankzij de kennis die in 30 jaar is opgedaan.

MHP2000

Zo heeft TopControl de afgelopen maanden oplossingen aan haar klanten kunnen aanbieden die niet alleen het werk vereenvoudigen, maar waardoor er ook met een minimum aan personeel zo efficiënt mogelijk kan worden gewerkt. 

De oplossingen van TopControl
Met de automatische sorteerbanden van de MHP2000- en MHP2100 weegschalen kunnen voorgevulde pakketten met een minimum aan verspilling worden verwerkt. De 10 weegplateaus worden handmatig geladen en maken semi-automatische gewichtsoptimalisatie mogelijk. Met de twee weegschalen die in de transportband zijn geïnstalleerd, kan het eventuele ontbrekende product of de combinatie van ontbrekende producten worden bepaald. De medewerker hoeft hiervoor slechts naar de groene LED-indicator te kijken om het vooraf ingestelde gewicht te bereiken.

MHP2100

“We zien dat er door het gebruik van onze oplossingen tussen de 30% en 50% minder personeel nodig is en het verspillingspercentage is maximaal 1%. Met deze reducties kunnen onze klanten hun investering al binnen 6 maanden terugverdienen”, zegt verkoopmanager Gianmarco Callegari.

Het model CWT1000V1

“Om te voorkomen dat verpakkingen met onder- of overgewicht opnieuw moeten worden verpakt, hebben we de controleweger CWT1000 op de markt gebracht. Hierdoor kan de klant in een korter tijdsbestek een grotere hoeveelheid aan producten wegen, waardoor de efficiëntie toeneemt. De sorteermachine stuurt het gewicht van de voorgevulde verpakkingen voordat ze worden gesloten. Als dit buiten de limiet valt, dan wordt het automatische pakketscheidingssysteem in werking gesteld. Dan wordt het pakket opnieuw gewogen en weer teruggestuurd naar het verpakkingsproces.” 

Het hoofdkantoor van TopControl met voor het gebouw het personeel

De software van TopControl verbindt de etiketteermachines en weegschalen met elkaar. Van StatisticsWeights (het systeem voor het beheer van productieresultaten) tot StorageMove (de magazijnafhandeling) en FruitManager (automatisch beheer van productie en traceerbaarheid).

TopControl werkt voortdurend aan het verhogen van de efficiëntie van alle verpakkingsprocessen. Daarom wordt er veel geïnvesteerd in Research & Development en worden de producten aangepast aan de behoeften van de markt en klant.

Voor meer informatie:
Gianmarco Callegari 
TopControl Srl
Via Enzenberg 24/A
39018 Terlano - Italië
+39 0471 319999
marketing@topcontrol.it
www.topcontrol.it 

Publicatiedatum: