Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi opent in Duitsland grootste vestiging ter wereld

Ierland: Aldi beloont tips voor nieuwe locaties
Aldi gaat in Ierland tips belonen voor nieuwe mogelijke winkellocaties. De discountketen heeft beloofd aan een toeslag te betalen van 1,5% voor geschikte stukken vastgoed. Aldi zoekt met name in de omgeving van Dublin naar mogelijkheden voor uitbreiding, waaronder in de districten Kildare, Meath en Wicklow. Op dit moment heeft de keten een netwerk van 144 Ierse vestigingen.
Bron: independent.ie 

Maleisië: Jaya Grocer-eigenaar overweegt verkoop van aandeel
De eigenaren van de Maleisische supermarktketen Jaya Grocer overwegen om een meerderheidsbelang in de keten ter overname aan te bieden. Bij overname van dit aandeel zou de keten volgens anonieme bronnen op een waarde worden geplaatst van meer dan RM 832 mln (€ 171,8 mln). Jaya Grocer is in handen van de familie Teng, tevens de oprichters van de keten, en de Asean Industrial Growth Fund. Enkele bedrijven achter dit fonds zijn onder andere het Japanse Mitsubishi. De aandeelhouders werken volgens de anonieme bronnen met een adviseur aan een mogelijk bod ter overname. Kandidaten voor overname kunnen zich mogelijk in de komende maand al aanmelden.
Bron: themalaysianreserve.com 

Finland: Kesko heeft 4,6% meer kwartaalomzet
De Finse retailgroep Kesko heeft melding gemaakt van een netto omzet van € 2,65 mld in het derde kwartaal. Jaar op jaar gezien is dat een toename van 4,6%. De vergelijkende bedrijfswinst steeg in deze periode met € 38,2 mln tot € 181,8 mln, waarbij uit wordt gegaan van de boekhouding van de Kesko Senukai Group. Kesko heeft de Kesko Senukai Group op 1 juni 2020 opgericht als een joint venture. Tot 30 juli 2020 was deze groep actief als een dochteronderneming van Kesko.
Bron: esmmagazine.com 

Nieuw-Zeeland: Countdown test thuisbezorging van AGF
Countdown test een nieuwe bezorgdienst, waarbij groente en fruit van het merk Odd Bunch in dozen aan klanten thuis wordt geleverd. De AGF-soorten die op deze manier worden aangeboden zijn onder andere aardappelen, paprika's, mandarijnen en uien. De dozen worden geleverd vanuit een distributiecentrum van Countdown in Penrose, Auckland. Dit distributiecentrum verzorgt de online bestellingen die via 10 supermarkten in de omgeving worden geplaatst. De locatie in Penrose wordt aanvankelijk gebruikt om de nieuwe bezorgservice te testen, voordat deze breder wordt ingezet. Het Odd Bunch-programma werd in 2017 voor het eerst ingezet met appelen en omvat nu een breed assortiment aan verschillende groente- en fruitsoorten.
Bron: stuff.co.nz 

Sligro Food Group heeft 9,5% minder omzet in derde kwartaal
De Nederlandse groothandelaar Sligro Food Group heeft in het derde kwartaal jaar op jaar 9,5% minder omzet gegenereerd. De omzet kwam daarmee over de afgelopen periode op € 547 mln. In Nederland werd in het derde kwartaal een omzet behaald van € 504 mln. In dezelfde periode van vorig jaar was dit nog € 550 mln. De Belgische tak van Sligro behaalde een kwartaalomzet van € 43 mln, ten opzichte van de € 55 mln van het vorige jaar. In de eerste negen maanden van het huidige fiscaal jaar  Sligro nam de totale omzet met 14,4% af, van € 1,74 mld in 2019 tot € 1,49 mld in dit jaar.
Bron: esmmagazine.com 

Aldi opent in Duitsland grootste vestiging ter wereld
Aldi heeft in het Duitse Ruhrgebied zijn grootste vestiging ooit geopend. De winkel heeft een oppervlak van ongeveer 2.000 vierkante meter, wat twee keer zo groot in vergelijking met een conventionele Aldi-locatie. De winkel van Aldi Süd bevindt zich in Mülheim an der Ruhr. Hoewel de locatie zich onderscheidt door de enorme winkelruimte, komt het assortiment verder overeen met dat van andere Aldi-winkels.
Bron: retaildetail.eu 

Britse supermarktbazen vragen om lagere belastingheffing
De directeuren van drie grote Britse supermarktketens hebben een beroep gedaan op de politicus Rishi Sunak om het belastingsysteem voor ondernemingen te herzien. De directie van Co-op, Tesco en Morrisons hebben een brief geschreven, waarin ze beargumenteren dat het belastingsysteem moet worden herzien wegens de economische druk die door de pandemie is ontstaan. Een permanente vermindering van 20% in belastingen zou kunnen leiden tot 10.000 nieuwe banen binnen de retailsector en de leveringsketens. Dit geldt volgens de CEO's vooral voor 50 gemeentes in het noorden van Engeland, die nu met name om investeringen verlegen zitten.
Bron: news.sky.com 

Indiase aandelenbeurs raadpleegt toezichthouder wegens Future/Reliance-fusie
De in India gevestigde Bombay Stock Exchange gaat de lokale mededingingsautoriteit raadplegen met betrekking tot de plannen van Future Retail en Reliance Industries. De aandelenbeurs wil meer helderheid over de mogelijke samenwerking tussen de twee bedrijven, aangezien Amazon een rechtszaak is begonnen om deze fusie tegen te houden.
Bron: reuters.com 

Chili: Walmart aangeklaagd door lokale leveranciers
AGIP, een Chileense vereniging van leveranciers heeft de lokale tak van Walmart in Chili aangeklaagd. Volgens de leveranciers maakt Walmart in Chili misbruik van zijn dominante positie, door contracten op te dringen en prijzen te bepalen. De vereniging heeft zijn aanklacht voorgelegd aan de Chileense mededingingsautoriteit. Walmart is in Chili actief met de supermarktketens Líder, Acuenta en Central Mayorista.
Bron: reuters.com 

VS: 99 Ranch Market werkt met Instacart
De Aziatisch-Amerikaanse supermarktketen 99 Ranch Market gaat gebruik maken van het online platform van Instacart. Via Instacart kunnen nu boodschappen bij een van de 53 winkels van 99 Ranch Market worden besteld en binnen een uur aan huis worden geleverd. Het winkelnetwerk van 99 Ranch Market is verspreid over 9 Amerikaanse staten.
Bron: progressivegrocer.com 

Nestlé USA neemt maaltijdbezorger over
Nestlé USA heeft de maaltijdbezorger Freshly overgenomen. De overname vindt plaats nadat Nestlé eerder in 2017 US$ 77 mln (€ 66,1 mln) in het bedrijf heeft geïnvesteerd, waarmee een aandeel van 16% werd behaald. Door de overname wordt de waarde van Freshly op $ 950 mln (€ 815,3 mln) geplaatst. Freshly is een bezorgdienst, die aan de hand van abonnementen wekelijks volledige maaltijden aan huis levert. De door professionele koks samengestelde maaltijden hoeven alleen nog maar voor drie minuten worden opgewarmd, voordat deze geschikt voor consumptie zijn. De focus van de maaltijden van Freshly ligt op gezonde voeding, met producten met minder suiker en meer voedingswaarden. Ook zijn alle maaltijden glutenvrij.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Canada: Walmart versnelt investeringen in online kanalen
Walmart Canada is van plan om dit jaar CA$ 110 mln (€ 71,1 mln) te investeren in winkelrenovaties en online technologie. De investering is onderdeel van een vijfjarenplan, waarin in totaal CA$ 3,5 mld (€ 2,26 mld) wordt gebruikt om de service in zowel fysieke winkels als bij online kanalen t verbeteren. Ook worden met dit kapitaal meer dan 130 winkels gerenoveerd en twee nieuwe logistieke centra opgezet.
Bron: canadiangrocer.com 

VS: BJ’s Wholesale verbetert afhaaldienst
BJ's Wholesale gaat zijn assortiment uitbreiden, dat beschikbaar is voor de afhaaldienst van de groothandelaar. BJ’s Wholesale Club geeft zijn leden nu de gelegenheid om versproducten en diepgevroren producten online te bestellen via de eigen website of een app. Vervolgens kan de bestelling op een locatie naar keuze worden afgehaald. De afhaaldienst is gratis voor klanten met een lidmaatschap op BJ's.
Bron: chainstoreage.com 

Publicatiedatum: