Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Morrisons blijft kleine leveranciers onmiddellijk betalen

VK: Asda overgenomen door gebroeders Issa
De gebroeders Issa hebben samen met het investeringsbedrijf TDR Capital de supermarktketen Asda overgenomen van Walmart. Asda wisselt voor een bedrag van £ 6,8 mld (€ 7,5 mld) van eigenaar. Het is voor het eerst sinds 20 jaar dat Asda weer in Britse handen is.
Bron: bbc.com 

VK: Morrisons breidt betaalbeleid voor kleine leveranciers uit tot eind januari
Morrisons zal tot het einde van januari doorgaan met het onmiddellijk uitbetalen van kleine leveranciers. Door deze versnelde betaalregeling worden kleine leveranciers beter ondersteund tijdens de voortdurende coronacrisis. Ook zorgt dit voor meer stabiliteit, nu de Britse economie in een recessie verkeert. Het betaalbeleid van Morrisons is sinds maart van dit jaar van kracht. Ook krijgen Britse telers die aan Morrisons leveren 5% korting als ze zelf bij de keten boodschappen doen.
Bron: yorkshirepost.co.uk 

VK: Ocado aangeklaagd wegens patentschending
Ocado is aangeklaagd door het in robottechnologie gespecialiseerde bedrijf AutoStore wegens het vermeend schenden van patentrechten. In reactie hierop heeft Ocado aangegeven een onderzoek naar het in Noorwegen gevestigde techbedrijf uit te voeren, om te achterhalen of AutoStore zelf niet patenten van Ocado heeft geschonden. Ocado is op dit moment de meest waardevolle retailer op de Britse aandelenbeurs. Hoewel het bedrijf binnen de Britse supermarktsector slechts een aandeel heeft van 1,7% , zorgt de logistieke technologie van Ocado voor lucratieve partnerschappen met grote retailers verspreid over de hele wereld. Hierdoor heeft Ocado op de aandelenbeurs een waarde van meer dan £ 20 mld (€ 22,06 mld). AutoStore heeft rechtszaken aangespannen in zowel het Verenigd Koninkrijk als de VS. Volgens Autostore is Ocado sinds 2012 een vaste klant van het bedrijf.
Bron: uk.reuters.com 

Italië: Nieuwe SPAR-video toont leveringsketen van versproducten
Maiora, een franchisepartner van DESPAR, heeft een nieuwe video gepubliceerd met als thema "van de teler naar jouw bord". De video laat het traject zien dat versproducten afleggen van de teler tot in de schappen van DESPAR-winkels. De verse groente en fruit van DESPAR betreffen lokale producten, die volledig traceerbaar zijn. Maiora is als SPAR-partner actief in de zuidelijke regio's van Italië. De nieuwe video laat duidelijk zien hoe veilig de leveringsketen van het huismerk Passo dopo Passo in de praktijk is.
Bron: spar-international.com 

Duitsland: Galeria Karstadt Kaufhof maakt doorstart
Galeria Karstadt Kaufhof gaat na een schuldenverlichting van € 2 mld een doorstart maken. Hier is een forse reorganisatie aan voorafgegaan. Meer dan 40 filialen moeten sluiten, waarmee ongeveer 4.000 werknemers op straat komen te staan. Eerder maakten vakbonden melding van mogelijk tot 5.000 ontslagen.
Bron: retaildetail.eu 

Mubadala bevestigt miljardendeal met Reliance Retail in India
Mubadala Investment gaat voor de tweede keer een grote investering uitvoeren bij het Indiase Reliance. In ruil voor een belang in de dochteronderneming Reliance Retail Ventures Ltd. investeert Mubadala Dh 3,1 mld (€ 719,8 mln). In juni investeerde Mubadala al US$ 1,2 mld (€ 1,02 mld) in een andere dochteronderneming van Reliance, het telecombedrijf Jio. Reliance Retail beslaat in India een winkelnetwerk van bijna 12.000 vestigingen. Het bedrijf geeft lokale telers en andere kleine ondernemingen de gelegenheid om via Reliance-winkels hun producten af te zetten.
Bron: gulfnews.com 

Intermarché breidt verder uit in Portugal
Les Mousquetaires heeft in september bijna € 14 mln geïnvesteerd in drie nieuwe Intermarché-locaties in Portugal. De retailer is van plan gedurende 2020 in totaal € 36 mln te investeren in het openen van 11 Portugese Intermarché-winkels. Sinds het begin van dit jaar zijn er al zes winkels geopend, waaronder filialen in Samora Correia (na een investering van €5 mln), Armamar (€ 1,8 mln) en Alcanede (€ 1,5 mln).
Bron: esmmagazine.com 

China: SPAR opent grote winkel in Jiangmen
SPAR China heeft op 29 augustus een nieuwe grote vestiging geopend in de stad Jiangmen, in de zuidelijke provincie Guangdong. De nieuwe hypermarkt heeft een oppervlak van 6.000 vierkante meter en heeft een simpel, doch modern uiterlijk. Het assortiment bestaat onder andere uit verse groente en fruit, vlees, vis en andere levensmiddelen, die tegen scherpe prijzen worden aangeboden. De versafdeling heeft zowel lokale producten als exotische en geïmporteerde fruitsoorten.
Bron: spar-international.com 

VK & Ierland: Aldi stopt met wegwerkzakken voor AGF
Aldi gaat meer dan 100 ton aan plastic afval per jaar besparen. De keten gaat in zijn winkels in Ierland en het Verenigd Koninkrijk stoppen met het aanbieden van wegwerpzakken voor groente en fruit. Voor het einde van dit jaar zullen de plastic zakken bij alle winkels in het netwerk van bijna 900 locaties zijn verdwenen. Als alternatief worden consumenten aangemoedigd om eigen herbruikbare akken mee te nemen. Deze herbruikbare tassen worden ook in Aldi-winkels aangeboden en zijn vervaardigd van gerecyclede plastic flessen. 
Bron: talkingretail.com 

België: Colruyt trekt weer klanten aan
Ondanks hogere kosten door de pandemie verwacht de Belgische Colruyt Group in dit fiscaal jaar net zoveel winst te maken als in het vorige jaar. Volgens raadsvoorzitter Jef Colruyt had de coronacrisis verschillende gevolgen voor zijn bedrijf. De supermarkten van Colruyt hadden forse toenames in omzet, terwijl non-food-winkels tijdelijk moesten worden gesloten. Het bedrijf heeft tijdens de pandemie geïnvesteerd in meer veiligheid voor klanten en werknemers. Ook kregen werknemers extra loon. Hoewel er dus hogere kosten zijn gemaakt, komt het netto resultaat van dit jaar neer op minstens even sterk als het voorgaande jaar, aldus Jef Colruyt. Wel wordt toegegeven dat het geraamde resultaat nog beïnvloed kan worden door alle onzekerheden die door de crisis worden veroorzaakt. In het vorige fiscale jaar behaalde de Colruyt Group een winst van € 380 mln.
Bron: retaildetail.eu 

Amazon opent supermarkt in Philadelphia
Amazon gaat naar verluidt voor het eerst in Philadelphia een supermarkt openen. Volgens een artikel van de Philadelphia Business Journal heeft Amazon een leasecontract getekend voor een winkelruimte van 3.700 vierkante meter op de begane grond van een winkelpand in het stadscentrum van Philadelphia.
Bron: progressivegrocer.com 

Ahold Delhaize USA geeft update over eigen distributienetwerk
Ahold Delhaize USA heeft bekend gemaakt dat in 2021 zes distributiecentra onderdeel gaan worden van het eigen logistieke netwerk van het bedrijf. Ahold Delhaize USA is bezig om een volledig geïntegreerd distributienetwerk op te zetten, dat door de retailgroep zelf zal worden beheerd. Het aantal winkels waar de groep zelf de logistieke processen voor verzorgd komt daarmee neer op 65% van het gehele winkelnetwerk. De overige 35% zal naar verwachting met het einde van 2023 in distributienetwerk worden opgenomen. De plannen voor het eigen distributienetwerk werden in december 2019 bekend gemaakt. Voor de plannen wordt in de komende drie jaar US$ 480 mln (€ 409,2 mln) geïnvesteerd.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Dollar General voegt versproducten aan assortiment toe in Cleveland
Dollar General heeft bij zes vestigingen in Cleveland het assortiment uitgebreid met verse groente en fruit. De uitbreiding van het assortiment is een van de redenen waarom het stadsbestuur van Cleveland in de lente van dit jaar heeft ingestemd met de plannen van Dollar General voor meer filialen. De zes winkels kregen het versaanbod nadat de locaties onlangs waren gerenoveerd, waarmee de winkels ook toegankelijker zijn geworden.
Bron: cleveland.com 

VS: Albertsons integreert thuisbezorging met eMeals
De online maaltijdplanner eMeal gaat zijn bereik voor online retail integreren met Albertsons en Safeway. De samenwerking met de supermarktketens versterkt de positie van eMeals als het grootste platform voor maaltijdideeën. eMeals is nu actief bij alle grote supermarktketens van de VS. Het platform stelt consumenten in staat om wekelijkse boodschappenlijsten te creëren, die online direct terechtkomen bij vestigingen van ketens als Walmart, Kroger, Amazon en nu ook Albertsons en Safeway. Ook zijn retailers die met Instacart en Shipt aan thuisbezorging werken aangesloten bij eMeals.
Bron: prnewswire.com 

Publicatiedatum: