Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aglio D’Alessandro

Nieuw pakstation en groter areaal rode knoflook uit Italiaanse Sulmona

Het Italiaanse Aglio D’Alessandro heeft onlangs een nieuwe verpakkings- en conditioneringsfaciliteit voor de Aglio Rosso di Sulmona, de rode knoflook, in gebruik genomen. “In de nieuwe faciliteit hebben we de modernste machines voor het sorteren en verpakken laten installeren en we beschikken over twee koelcellen van 2.500 m3. Op deze manier kunnen we de conservering verbeteren en zal het gewas langer op de markt zijn”, zegt manager Vittorio D’Alessandro.

De rode knoflook wordt geteeld op ongeveer 60 hectare.

De afzet verloopt goed en er is veel vraag naar de rode knoflook uit Sulmona. De verpakkingen van 125 en 150 gram losse knoflookteentjes zijn erg gewild. “De kleur, geur en smaak van de knoflook zijn enorm rijk en dat hebben we te danken aan de omgeving waar het wordt geteeld. Dit jaar springen deze kenmerken er nog meer uit, omdat het weer uitstekend was”, zegt Vittorio. 

Naast de verpakkingen van 125 en 150 gram knoflooktenen, zijn er ook andere producten zoals vlechten en verpakkingen met hele knoflook beschikbaar. “Dankzij de uitbreiding kunnen we onze toeleveringsketen verbeteren.”

Voedingstechnoloog en verkoopmanager Vittorio en marketingmanager Francesca

“We kennen het gewas goed, omdat we het zelf telen en de processen in eigen hand hebben. Dit jaar hebben we het areaal vergroot tot bijna 60 hectare. Door deze uitbreiding en de nieuwe faciliteit kunnen we supermarkten en groothandels langere periodes voorzien van onze knoflook.” 

Voor meer informatie:
Vittorio D'Alessandro
Aglio D'Alessandro 
Via Valle Madonna 55 
67035 Pratola Peligna (AQ), Italië
+39 864 271943
+39 346 2209377
info@agliodalessandro.com
www.agliodalessandro.com 

 

Publicatiedatum: