Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tim Struckman, Exotic Roots:

“Van pluk tot bij de klant in drie dagen en dat met exotische groenten en fruit”

Tholen –Een crisis zorgt niet alleen voor kommer en kwel maar kan ook nieuwe kansen bieden. Tim Struckman dacht ook in die trend en besloot zijn eigen bedrijf op te richten gericht op de import van exotische groenten en fruit. Begin augustus was het zover: De oprichting van Exotic Roots.

Tim Struckman van Exotic Roots

Meer aandacht voor de exoot
Zelfs de uitdagingen waar de luchtvracht toen voor stond, kon Tim niet tegenhouden. “Ik heb altijd al een grote passie gehad voor de handel in de AGF en dan het liefst met een eigen bedrijf gericht op exotische groenten en fruit. Deze zijn naar mijn mening nog altijd te onderbelicht op de markt. We willen daarmee ook deze exotische producten meer onder de aandacht brengen van het publiek. Zo hebben we gezien dat in de afgelopen maanden er veel vraag was naar citrus omdat er zoveel vitamine C in zit maar een fruitsoort als Guave bevat al veel meer vitamine C dan de meeste sinaasappelen.”

India
Tim verzamelde in de afgelopen maanden de nodige contacten, partners en middelen om te starten met zijn bedrijf. Ondertussen is hij alweer 2-3 weken druk bezig met de handel. “Hartstikke gaaf om te doen,” vertelt Tim enthousiast. “We importeren met onze partners rechtstreeks bij de telers vandaan per luchtvracht. Het grootste deel van onze handel komt nu nog uit India maar in de toekomst willen we dat gaan uitbreiden naar andere productielanden. Het is leuk om te zien dat de producten die wij verkopen eigenlijk al binnen 3 dagen vanaf de pluk bij onze klanten liggen.

Naast die snelheid en een specialisme gericht op exotische producten zetten we daarnaast in op een klantgerichte aanpak. Zo kunnen we naast een goed, rechtstreeks geïmporteerd product (vandaar de naam Exotic Roots) ons ook aanpassen en meebewegen met de wensen van onze klanten. Onze doelgroep bestaat vooral uit retailers en groothandelaren. Naar de toekomst toe willen we verder uitbreiden naar andere Europese landen zoals Duitsland en Scandinavië.”

Okra, guave en drumsticks
Bij Exotic Roots zijn de hardlopers niet de standaard bulktomaten of –paprika’s maar juist exotische producten. “Op het moment zijn het vooral de okra, guave en granaatappelen die het goed doen. Binnenkort krijgen we er nog andere producten bij, ook van Hollandse bodem zoals citroenbasilicum en sinaasappelmunt. Daarnaast zijn we bezig met het opzetten van een eigen merk voor onze exotische producten.”

Op de vraag wat Tim zijn eigen favoriet is moet hij even nadenken. “Dat is moeilijk kiezen,” lacht hij. “Ik denk dan toch dat ik voor de drumstick bonen ga. Erg gezond maar ook erg onbekend. Nog wel tenminste, als Exotic Roots gaan we daar verandering in brengen.”

Voor meer informatie:
Tim Struckman
Exotic Roots
Röntgenlaan 11
2719 DX Zoetermeer
Tel: +31 (0)6 20 150 148
E: [email protected]
www.exoticroots.nl