De app Store van Trimble Transport & Logistics blijft groeien

Het aantal apps voor de Trimble FleetXPS-tablet is flink uitgebreid. "Zowel transporteurs als chauffeurs profiteren van de slimme en handige applicaties die zorgen voor extra productiviteit, efficiëntie, veiligheid en comfort in de dagelijkse operatie. Alle apps zijn beschikbaar via de Trimble Transport & Logistics Store (Trimbletl Store), die in 2019 gelanceerd werd", aldus het bedrijf. 

"In het dagelijks leven bieden apps op smartphones en tablets veel gemak en plezier", zegt Trimble. "Ook een groot aantal transportbedrijven inclusief hun chauffeurs maakt inmiddels dankbaar gebruik van apps ter ondersteuning van de dagelijkse operatie. Zij kunnen deze toepassingen met een paar klikken downloaden uit de Trimbletl Store en installeren op hun FleetXPS-tablet. Dit robuuste mobiele device, voorzien van het Android-besturingssysteem, is door Trimble ontwikkeld voor gebruik door chauffeurs binnen en buiten de cabine van hun vrachtwagen."

Meer controle over ritten en zendingen
Onder de apps van derden bevinden zich verschillende apps die transporteurs meer controle geven over hun zendingen. Dat zijn apps die de afhandeling van digitale vrachtbrieven (eCMR’s) ondersteunen. Meerdere eCMR-apps zijn geïntegreerd in de taken en vraagpaden op de FleetXPS-tablet, waardoor het een stuk eenvoudiger wordt voor de bestuurder en administratie. Andere apps geven inzicht in meetgegevens en temperatuursensoren in de laadruimte en maken het mogelijk om afleverinformatie direct met opdrachtgevers te delen.

Andere apps helpen de chauffeurs om hun ritten beter en sneller uit te voeren. Denk aan apps voor navigatie - niet alleen voor de openbare weg maar ook voor particuliere bedrijfsterreinen.

Een voorbeeld is de navigatie-app "Site Guide" van Tagxter, die chauffeurs begeleidt op locaties waar gewone navigatieapparaten en apps niet werken, rekening houdend met de specifieke regels en voorschriften van de site.

Een ander voorbeeld is Dynniq GreenFlow for Trucks, waarmee geautoriseerde chauffeurs rechtstreeks kunnen communiceren met Intelligente VerkeersRegelAutomaten (IVRI’s) en zelfs prioriteit kunnen vragen. Chauffeurs kunnen op een veiligere, duurzamere en efficiëntere manier profiteren van intelligent groen licht en kruispunten.

Schade melden en kennis vergroten
Ook voor collega’s op kantoor of in de werkplaats bieden apps voordelen. Ze stellen chauffeurs bijvoorbeeld in staat om storingen of schade aan het voertuig direct te melden - eventueel met foto - zodat de werkplaats een onderhoudsbeurt kan inplannen en onderdelen bestellen. Het resultaat is dat stilstand tot een minimum beperkt blijft.

"Een andere app die de veiligheid en het comfort van de bestuurder verbetert, is ContiConnect Driver, ontwikkeld door bandenfabrikant Continental, die de bandenspanning en temperatuur meet en de bestuurder waarschuwt voor problemen", aldus Trimble. 

Sommige apps zijn vooral handig voor momenten dat de vrachtwagen stilstaat, zoals e-learning-apps waarmee chauffeurs onderweg hun kennis kunnen vergroten over veilig werken, afhandeling van douaneprocedures en andere onderwerpen.

Apps voor onderaannemers
De Trimbletl Store telt eveneens apps die zijn ontwikkeld door logistiek dienstverleners, speciaal bedoeld voor hun onderaannemers. Heeft een transportbedrijf een specifieke app ontwikkeld die alleen is bedoeld voor de eigen chauffeurs? Ook die kan worden opgenomen in de appstore van Trimble, maar blijft natuurlijk alleen toegankelijk voor de medewerkers die daartoe door het transportbedrijf zijn geautoriseerd.

Chris Boogaard, country-manager van Trimble Transport & Logistics in Nederland, is verheugd met de populariteit van de Trimbletl Store. “Apps zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij, dus ook niet uit de transportsector. Wij blijven werken aan verdere uitbreiding van de appstore om zoveel mogelijk deelprocessen in het transport digitaal te kunnen ondersteunen.”

Voor meer informatie:
Chris Boogaard
Trimble Transport & Logistics
chris_boogaard@trimble.com   
www.trimbletl.com  
www.trimble.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven