Overname Naus Kisten & Pallets door Vierhouten Pallets

Vierhouten Pallets en de Faber Halbertsma Group maken vandaag bekend dat ze overeenstemming hebben bereikt over de overname van Naus Kisten & Pallets per 1 september. Het vastgoed in Espel en alle veertien medewerkers en productiemiddelen zijn onderdeel van de overname. Er zullen geen medewerkers ontslagen worden.

Naus heeft een leidende positie in de markt voor landbouwkisten in Nederland en is een sterke merknaam in deze groeiende markt. Naus heeft een grondige kennis van de agro-business en is hiervoor de specialist in opslag, koeling en transport. Voor klanten van Naus brengt deze overname geen merkbare veranderingen met zich mee. Klanten behouden de vaste, vertrouwde relaties en Naus Kisten & Pallets B.V. blijft hét adres voor kwalitatief hoogwaardige kisten.

De Faber Halbertsma Group, is een van de toonaangevende bedrijven in poolingsdiensten in Europa en is tevens producent van duurzame ladingdragers. De groep bestaat uit verschillende gespecialiseerde pooling- en productiebedrijven. Ingrid Faber (CEO Faber Halbertsma Group): “Onder het aandeelhouderschap van de Faber Halbertsma Group heeft Naus zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. De onderneming is sterk gegroeid en heeft een internationaal imago van kwalitatief hoogwaardige kisten opgebouwd.”

Omdat de groep zich de laatste jaren hoofdzakelijk is gaan focussen op productie en pooling van houten pallets in heel Europa, past een ‘stand-alone’ kistenfabriek niet langer in de strategie van de groep.

Vierhouten-Palletindustrie BV en De With Pallets B.V. zijn actief in het leveren van gebruikte en nieuwe pallets. Om klanten dagelijks, en binnen 24 uur, te kunnen voorzien van pallets, beschikt men over een bedrijfsterrein van 32.000 m2 op twee locaties, en een bedrijfsvoorraad van zo’n 350.000 pallets. Alle soorten en maten pallets worden bij binnenkomst handmatig gesorteerd en indien nodig hersteld. Het vervoer van producten vindt plaats in eigen beheer. Dagelijks rijden 23 vrachtwagencombinaties door heel Nederland, België en Duitsland. Gerrit Jansen (Directeur): “Voor ons bedrijf vormt Naus een goede uitbreiding van de bestaande activiteiten, na recente overnames van Pallethandel Panhuis Lelystad en De With Pallets in Zeewolde.”

Beide partijen zijn zeer verheugd met deze stap. Het is een uitgelezen mogelijkheid voor Naus om verder te bouwen aan de ingeslagen weg, en Vierhouten Pallets kan de ondersteuning en aandacht bieden die vereist is voor verdere ontwikkeling van Naus.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven