Jac van den Oord Potatoes

Asperge-aardappelen en kleurenmix voor het Paasmenu

Tholen - De Corona-crisis heeft ook op de aardappelsector grote impact. "De horeca vormt een redelijk grote afzettak binnen ons bedrijf en die is zo goed als weggevallen. Ook op exportgebied is het een stuk rustiger geworden. Gelukkig blijft de verkoop richting de binnenlandse supermarkten en groothandels wel goed doorlopen", vertelt Leon van den Oord van Jac van den Oord Potatoes.

"Hier in de Bommelerwaard hadden we vrij snel door dat het menens werd. Wellicht spelen daar eerdere ervaringen met overstromingen en dagenlange stroomuitval een rol bij, al is deze crisis weer van een hele andere orde", constateert Leon. "In de beginperiode slaat de schrik en chaos toe en werden we ook nog eens overvallen door de hamsterende consument. Inmiddels beseft iedereen dat we in de nieuwe werkelijkheid terecht zijn gekomen en dat maakt ook weer veel creativiteit los."

"Nu de lente zich laat zien, hebben we diverse artikelen aan het assortiment toegevoegd. Zo bieden we de eerste nieuwe oogst aan vanuit Malta, Marokko en Israël", vertelt Leon. "Daarnaast zijn onze Asperge-aardappelen ieder jaar weer een mooie toevoeging aan het assortiment als de asperges uit de grond komen."

"Tot slot brengen we onze Aardappelen Kleurenmix graag onder de aandacht met de naderende Paasdagen. Het zal dit jaar een speciale Pasen worden, maar je ziet dat mensen nu toch hun best doen om een heerlijke paasmaaltijd te bereiden en daar mogen de aardappelen natuurlijk niet ontbreken", aldus Leon. Zelf maakt de aardappelhandelaar van de gelegenheid gebruik om de truffelaardappelen die anders aan de horeca werden verkocht nu in kleinverpakking uit te delen onder de bevolking van Ammerzoden om zijn dorpsgenoten zo een vrolijk Pasen toe te wensen. "Je moet het tenslotte toch samen doen."

Voor meer informatie:
Leon van den Oord
Jac van den Oord Potatoes
Tel: 073 599 9191
sales@jacvandenoord.nl
www.jacvandenoord.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven