Michel Lukassen, Lukassen AGF: "Thuisconsumptie geeft groentenafzet een boost"

"Horeca stilgevallen, maar markten en groenteboeren verkopen goed"

Tholen - De horeca vormt al jaren de grootste tak in de klantenkring van Lukassen AGF uit Nieuwegein. "Nu de horeca zo goed als stil ligt, merken we dat goed in de afzet. Tegelijkertijd draaien de supermarkten, marktjongens, speciaalzaken en instellingen nog goed door. Eigenlijk verkopen we nu best veel aan de mensen aan wie we wel handel kunnen verkopen. Dus we klagen niet, want dat heeft toch geen zin", vertelt Michel Lukassen.

"Met dit mooie weer zien we juist dat de marktkooplui en groenteboeren extra veel verkopen. Mensen eten meer thuis, dus met name de groenteprijzen zitten in de lift. Broccoli, bloemkool en ijssla zijn bijvoorbeeld schreeuwend duur momenteel. Bloemkool is onderhand rond de 3 euro per stuk, broccoli rond de 5 euro een kilo en een doos ijssla boven de 11 euro per doos. En ook paprika's en aubergines zijn goed aan de prijs", constateert Michel. "De prijs van de tomaten blijft wat achter. Ook de komkommers zijn niet duur, al is die prijs wel gestegen van 2 cent vorige week naar 20 cent nu. Verder hebben we volop binnenkomsten van citrus uit Marokko en Egypte en ook daar is een goede vraag naar."

"Richting het Paasweekend zijn ook de specialere producten meer in trek. Asperges zijn al duur en dat geldt ook voor de aardbeien.", verwacht Michel. "Ik verwacht dat veel restaurants zich zullen richten op het bezorgen en afhalen van paasmenu's. Hopelijk resulteert dat in wat omzet, want deze sector krijgt een flinke knauw nu ze sowieso deze maand dicht moeten blijven. Het is te hopen dat de speciaalzaken en marktjongens toch een mooie omzet kunnen draaien. Als het goede weer aanhoudt, hebben zij juist weer een mooie kans om te plussen."

Voor meer informatie:
Michel Lukassen
G.H. Lukassen & Zn. BV
Laagraven 11-13
3439 LG Nieuwegein
T +31 (0)30 2885557
michel@lukassenagf.nl
www.lukassenagf.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven