Susan Maas, KCB

“Maatregelen bij KCB leiden niet tot vertraging in controles”

Tholen – De coronacrisis raakt de hele branche, van de veldarbeider tot de marktkramer en alles daar tussen in. Hoe ziet een werkdag erbij de KCB nu uit en waar moet je rekening mee houden in deze dagen als het aankomt op het contact met de KCB?

“De maatregelen, die we hebben genomen binnen het KCB, leiden tot nu toe niet tot vertragingen in onze werkzaamheden,” vertelt Susan Maas, communicatieadviseur bij het Kwaliteitscontrolebureau. “We merken wel dat het in de sierteelt rustiger is en er minder inspectie-aanvragen zijn omdat daar de import/export is teruggelopen. In de AGF-sector is daar minder sprake van maar dat kan over een week weer heel anders zijn. Dit zijn maar momentopnamen die we zien. Voor de toekomst gaat de crisis zeker zijn invloed hebben op de handelsstromen maar het is onmogelijk te voorspellen hoe dat gaat uitpakken.”

Het KCB volgt wat betreft de veiligheid de richtlijnen van het RIVM. “Dat geldt niet alleen voor onze inspecteurs maar ook voor de bedrijven waar we komen,” vertelt Susan. “De veiligheid en gezondheid van de medewerkers staan voorop. De omstandigheden, waarin we nu controles uitvoeren, zijn hierdoor anders. Zo dienen we rekening te houden met afstand en moet er extra aandacht zijn voor de hygiëne zoals het regelmatig wassen van de handen. Maar dat de werkomstandigheden anders zijn, wil niet zeggen dat ze lastiger zijn geworden. Dat zou ik niet willen stellen.”

Een belangrijk punt waar importeurs en exporteurs wel rekening mee kunnen houden, is dat de KCB tijdelijk kopieën van fytosanitaire importcertificaten accepteert. “Dit hebben we in overleg met de NVWA besloten. Dit omdat de originele documenten, onder andere door verstoringen in de luchtvaart, later arriveren dan de zending. De originele fytosanitaire certificaten moeten op een later moment nog wel worden ingeleverd.”

Voor meer informatie:
Kwaliteits-Controle-Bureau
Louis Pasteurlaan 6, 2719 EE Zoetermeer
Postbus 420, 2700 AK Zoetermeer
tel: 088 3088 200   
www.kcb.nl
kcb@kcb.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven