Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AKON Robotics richt zich op het palletiseren in de meest krappe ruimtes

"Een robot is nooit ziek en immuun voor virussen"

Eerst was het toenemende personeelstekort een grote uitdaging voor bedrijven, maar nu zorgt het coronavirus voor extra problemen. Akon Robotics heeft echter een oplossing om met de nieuwste robottechnologie productie en logistiek draaiende te houden, zelfs in de huidige crisis.

Palletiseren in een beperkte ruimte
Akon Robotics uit Bremen is gespecialiseerd in robottoepassingen op het gebied van palletiseren, depalletiseren, re-palletiseren, handling en robotlabeling. Het nieuwste product van Akon is een kartonnen palletiseermachine speciaal bedoeld voor krappe ruimtes. "Het complete automatiseringssysteem in de basisversie heeft een ruimtebehoefte van 2,5x2,8 meter. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van extra veiligheidssoftwarepakketten," zegt salesmanager Thomas Bloch. "In de komende weken wordt een ander robotautomatiseringssysteem geleverd, dat vervolgens de zakken in de krapste ruimtes gaat palletiseren."

"Onze huidige klant verwerkt havervlokken en stopt deze in zakken. Ik kan me goed voorstellen dat we ook bedrijven in de groenten- en fruitsector kunnen ondersteunen met dit volledig geautomatiseerde zakkenpalletiseersysteem."

video: Hier ziet u hoe kartonpalletiseren in een zeer beperkte ruimte kan worden uitgevoerd.

video: Een ander automatiseringsconcept van Akon Robotics dat kunststof kratten op volle pallets automatisch etiketteert.

Robotautomatisering van de toekomst
"Deze voorbeelden laten zien dat zelfs bedrijven die met beperkte ruimte moeten worstelen de mogelijkheid hebben om de productie gewoon door te laten lopen. Automatiseringsconcepten en creatieve ideeën, zoals wij die aanbieden, ondersteunen bedrijven in hun strijd tegen virussen en personeelstekorten. Een robot wordt immers niet ziek en is immuun voor virussen."

Voor meer informatie:
Thomas Bloch  
AKON Robotics                 
Oppenheimer Straße 21     
28307 Bremen 
Duitsland                 
+49 (0) 421 32263- 85 
Mobil: +49 (0) 163 73 28 696 
[email protected]
www.akon-robotics.de 

Publicatiedatum: